Fuensanta

Centenars de persones acompanyen a la Verge de la Fuensanta

El passat 25 i 26 de maig, com és tradició, cada quart diumenge de maig, es va fer la tradicional romeria de la Verge de la Fuensanta al barri de Ca n’Oriac, amb més de 61 anys d’història a Sabadell.

La verge va sortir de l’església entorn les 17.30 hores del dissabte acompanyada de la banda de tambors i cornetes de Castellar del Vallés. Abans de començar la romeria la banda va tocar l’himne de la verge, la Salve Rociera i com ja és tradició el “tres veces guapa”.

Després de la rebuda de la banda, el pare Jesús, el capellà de l’església, li va imposar la medalla d’or a l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, i tot seguir el rector de l’esglèsia en Francisco Aceves va donar la bendició a tots els fidels i va començar la processó.

La verge va travessar el passeig Sant Bernat i després la marca Hispanica on van fer la presentació dels nadons més petits dels barri a la mare de Déu i el vol de coloms. Seguidament va passar pels carrers Gironés, Balaguer i l’Avinguda de Matadepera. D’allà va anar a parar al carrer Bonaigüa, després va entrar a la residencia gent gran fins arribar al carrer Vinhamala on va tenir una parada als estudis de la ràdio de Can Deu, Can10FM. Després va passar pel carrer dels Urals fins arribar a la ermita de Sant Julià on es va fer el Sant Rosari i una degustació de pastes i moscatell.

Migues murcianes

Al dia següent es van dur a terme a l’esplanada de l’església de Sant Julià les tradicionals migues murcianes, amb gairebé 300 persones. També van comptar amb la preséncia de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i de l’actual, Juan Carlos Sánchez.

Durant el dia es van desenvolupar diverses activitats a l’esplanada com ara bé concurs de dibuix per als més menuts o la cantada de jotas del Centro Regional de Murcia a Sabadell.

Entorn les 13.30 del migdia es va oficiar una missa. A la tarda van haver-hi actuacions musicals, sevillanes i l’actuació de la coral Trébol. A les 7 de la tarda la verge va emprendre camí cap a l’esglèsia del Sagrat Cor. Allà va ser rebuda entorn a les 10 de la nit, acomiadada per un castell de focs i finalment cantant el seu himne a l’esglèsia interpretat per la banda de cornetes i tambors de Castellar del Vallés i en acabar el Parróc Francisco Aceves es va acomiadar dels Fidels donant la bendició a tots els presents.

Foto portada: La verge, pujant el barri de Ca n’Oriac cap a Sant Julià. Autor: cedida.