CEIP Mas Boadella, a Can Llong (Sabadell)

Es desencalla l’institut de Can Llong… i s’anuncia un a Can Roqueta

La Generalitat ha fet públic aquest dijous que l’any vinent hi haurà ofertes d’educació secundària obligatòria al barri de Can Llong. En concret seran dues línies o grups d’ESO, ubicants en mòduls prefabricats fins que es construeixi l’edifici. També s’ha fet públic que les instal·lacions del CEIP Agnès Armengol tindran oferta de secundària per l’alumnat de primària del districte 7 (Torre-romeu, Can Roqueta i Poblenou).

Finalment el barri de Can Llong veu desencallada l’oferta d’educació secundària a la zona. Aquest any alumnes sorgits del CEIP Can Llong s’han hagut de distribuir entre diverses escoles de la zona nord de Sabadell davant la manca de places de secundària a la zona. No tornarà a passar. El proper curs, 2014-2015, hi haurà dues línies de secundària a Can Llong. De moment, en cargoleres o mòduls prefabricats, fins que es construeixi l’edifici del nou institut.

El departament d’Ensenyament ha pres la decisió a instàncies de la Taula de Planificació Educativa, formada pel govern català i el consistori. L’institut és una reclamació majoritària al barri, format en bona part per famílies joves ambb infants. De fet, aquest mateix diumenge va haver-hi una festa reivindicativa a la zona i ja fa anys que l’AMPA del CEIP Can Llong reclamava aquest equipament.

Recent campanya de l'AA.VV de Can Llong. Autor: David B.

No obstant, encara no se sap la ubicació exacta dels mòduls prefabricats. Els tècnics hi estan treballant. Can Llong, nascut com a barri a finals dels anys 90, ha anat creixent de forma proporcional i ara mateix té tres escoles públiques: CEIP Can Llong, CEIP Mas Boadella i el CEIP Virolet, també en cargoleres provisionals al costat del Mas Boadella.

La Generalitat anuncia la reconversió de l’escola de Can Roqueta en un institut

D’altra banda, tambbé s’ha fet públic que el CEIP Agnès Armengol, situat al barri de Can Roqueta, serà reconvertit en el nou IES La Serra, per ubicar l’alumnat de les tres escoles del districte setè: CEIP Joan Montllor (Torre-romeu), CEIP Juan Ramón Jiménez (Poblenou) i CEIP Agnès Armengol (Can Roqueta). Aquests alumnes fins ara es desplaçaven fins l’Escola Industrial, l’IES Arraona i el Ferran Casablancas.

La construcció d’un institut al districte setè, aillat de la resta de la ciutat pel riu Ripoll, no és una decisió a gust de tothom. Segons diverses fonts consultades, l’entitat veinal hi està en contra, com també Esquerra Unida i Alternativa. El diputat Joan Mena (expresident de l’associació de veïns de Torre-romeu) demana que es mantingui l’oferta actual, amb tres escoles al districte i consensuant els canvis entre la Generalitat, l’Ajuntament, els pares i els centres educatius.

Foto portada: inici de curs al CEIP Mas Boadella, a Can Llong. Autor: J.d.A.

2 Comments