Foto portada: el que ha de ser el Parc de les Aigües, aquest dilluns. Autor: J.d.A.

Nou retard a l’inici de les obres del Parc de les Aigües

La paperassa provoca un nou retard al Parc de les Aigües. Si les obres per començar la tercera (i principal amb molta diferència) fase del projecte havien de començar abans que acabés el primer trimestre de l’any i després al juliol, ara ho faran ben bé a l’octubre, segons han confirmat a aquest digital fonts de l’executiu municipal. 

Després de molts anys sent un solar sense gaire cosa més que un grandiós dipòsit de CASSA en el seu interior, l’anterior govern va executar dues fases del Parc de les Aigües. Primer es van dignificar els accessos a un grapat de portals d’una promoció de VIMUSA que vivien davant d’un terraplé. I segon es va fer una obra pels accessos del parc des de l’Avinguda Estrasburg, que es va inaugurar el setembre de 2018. Però el 90 per cent del pressupost de l’obra s’havia de començar a fer abans que acabés el passat mes de març.
És obvi que les obres van amb retard. El nou calendari passa per l’inici d’obres al setembre o octubre, segons ha precisat el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, a aquest digital. El motiu del retard: burocràtic, apunten fonts de l’aparell municipal. Primer les obres ja es van adjudicar més tard del previst, al mes de maig. I després hi ha hagut alguns problemes amb els contractes d’obres i d’altres retards menors, apunten, però que han retardat ja de forma considerable l’obra. La inversió no és menor: 3,5 milions d’euros en una obra que s’ha de fer en un termini màxim d’un any i que per tant hauria d’acabar-se abans que acabi l’any 2020.

Què és el Parc de les Aigües?

Es tracta d’un nou pulmó verd a la ciutat que sobretot donarà servei al barri de Can Llong però també a Can Rull i fins i tot la Concòrdia. Set hectàrees (70.000 metres quadrats o set camps de futbol). Donarà certa continuïtat als eixos verds que s’han generat en aquesta zona de la ciutat en les darreres dècades, com el parc d’Odessa o el parc de la Romeua, que connecten l’anomenat Rodal amb la ciutat i el parc Catalunya o el bosc de la Concòrdia.

El principal element simbòlic del parc serà una passarel·la metàl·lica que culminarà en un cim amb un mirador de 360 graus sobre tota la ciutat, el Vallès i la Gran Barcelona. L’anterior govern sempre havia fet bandera que el Parc de les Aigues faria honor al seu nom i que, per tant, tindrien en l’aigua un dels elements bàsics. Es planteja una zona de jocs d’aigua, similar a la que ha fet fortuna a Castellar entre el públic familiar. Un altre element diferencial és que serà el primer parc a la ciutat amb hora d’obertura i de tancament, com el Parc de les Morisques de Sant Quirze o el Parc de la Ciutadella de Barcelona. Hi haurà cinc accessos diferents.

Foto portada: el que ha de ser el Parc de les Aigües, aquest dilluns. Autor: J.d.A.