Autor: M.Tornel.

El pla Covadonga arriba dimarts al ple: quines mesures inclou?

La nova ordenació del sector Covadonga permetrà construir una residència d’estudiants a l’entorn de l’actual campus de la UAB a la ciutat i preveu destinar l’Artextil a usos educatius, vinculats preferentment a la universitat. El pla aprovarà en fase inicial el projecte, anomenat Balcó del Ripoll. 

Els regidors debatran i aprovaran un pla que segueix la línia marcada per l’anterior govern. De fet el quatripartit el volia portar en qualitat d’avantprojecte al ple de març de 2019 però finalment no ho va poder fer per la proximitat amb les eleccions generals i el punt va ser retirat del debat. Ara sí es farà en qualitat de projecte inicial, ja oficial, i sense canvis de profunditat amb l’equip de govern anterior més enllà de “petites modificacions”, en paraules de la regidora d’Urbanisme, Mar Molina. El pla vol reactivar la zona de Covadonga tenint en compte el seu caràcter estratègic.

Entre les novetats que permetrà la nova ordenació, una residència d’estudiants a l’entorn del campus de la UAB a Sabadell, just davant de l’actual aparcament del carrer dels Emprius. També blinda la nau Artextil, ara tan en debat, com  equipament educatiu, el que inclou també la universitat i la possible recerca vinculada al món universitari. Per tant, es facilita una major vinculació universitària amb la històrica Catedral del tèxtil, com ja demana la rectora de la UAB, que va amagar amb traslladar les seves instal·lacions. Es preveu un ascensor per connectar el barri amb el parc fluvial del Ripoll, ara molt allunyat a peu però que passaria a estar a 10 minuts caminant des de l’estació Sabadell Centre. Un ascensor que ha de facilitar recuperar el Ripoll com a pol econòmic de la ciutat.

Torre Turull, plaça Sant Salvador

D’altra banda, es reordenarà l’entorn de la Torre Turull, prop del Passeig de la Revolució i la plaça de Sant Salvador, obrint un nou accés a la zona natural des d’aquesta plaça per la banda riu, enderrocant la fundició Magrinyà. També s’inclouen operacions residencials i a l’espai públic.

Llargs tràmits

El pla afecta prop de 70.000 metres quadrats i l’anomenen Balcó del Ripoll. No obstant, el que s’aprovi aquest dimarts té encara un llarg camí per endavant fins l’aprovació definitiva, ja que ha de passar per període d’informació pública, aprovació provisional i després tenir la llum verda de la Generalitat a través de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona. Entre un any i un any i mig, diu Molina.

Foto portada: la plaça de Sant Salvador, fa uns mesos. Autor: M.Tornel.