Foto portada: el carrer de Fiveller. Foto via Google Street View.

L’Agrupació de Veïns de Gràcia demana als ocupes del carrer Fiveller que marxin

L’Agrupació de Veïns del barri de Gràcia se solidaritza amb el veí del barri Xavi Girbau després que aquest digital hagi explicat el seu cas aquest mateix dissabte (més info: “M’han ocupat casa meva i no puc tornar”). L’AVG demana a la família ocupant que abandonin l’immoble i a l’administració que s’arremangui.

La casa està situada al carrer Fiveller número 145 i des del passat 31 de juliol està ocupada per una família de dos adults i quatre fills provinent de Badia, on ja havien ocupat un altre habitatge. Girbau, la seva dona i els seus fills estaven en plena mudança del seu habitatge, del qual n’havien compromès la venda. Per això no dormien a casa seva a finals de juliol, quan els ocupes van entrar a casa seva.

Un mes i mig després, i enmig d’una teranyina administrativa, la família de Girbau continua fora de casa, segueixen pagant la hipoteca i els consums generats pels ocupants. A més, han perdut la venda de la casa. I Girbau està “desesperat” davant la manca de solucions.
Ara, la Junta de l’Agrupació de Veïns de Gràcia se solidaritza amb el veí del barri i assegura que hi ha una sensació “d’indefensió” i “indignació” del veïnat. L’agrupació recorda a les administracions que han de garantir el dret a l’habitatge digne. Ells mateixos consideren “legítima” l’ocupació d’habitatges buits propietat de grans tenidors. Un cas, però, molt lluny de l’explicat per la família de Girbau, a qui han ocupat el seu domicili habitual.

Per tot plegat, l’entitat veïnal insta la família ocupant a abandonar la casa tan aviat com sigui possible, i demana a l’Ajuntament i l’administració de justícia que resolguin de forma urgent la situació de les dues famílies. Així també esperen que no es faci un ús “partidista” d’aquest cas tenint en compte que hi ha eleccions municipals d’aquí a vuit mesos.

Concentració a la plaça del Treball

Aquest dilluns s’ha convocat una concentració en solidaritat amb el veí, a les 9.30 hores a la plaça del Treball i s’ha anunciat la presència de la diputada al Congrés i l’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, que a més és una de les ponents de la llei del desnonament exprés.

Foto portada: el carrer de Fiveller. Foto via Google Street View.