Pla lateral de l'entrada de la casa que ha estat ocupada. Imatge del 3 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

Denuncien problemes de convivència arran de l’ocupació massiva de dues cases al barri de Gràcia

Veïns del barri de Gràcia de Sabadell reclamen una solució urgent per resoldre els problemes de convivència que afecten la zona del carrer Pintor Pradilla. La polèmica va sorgir fa uns mesos quan un clan d’ètnia gitana va ocupar dues cases deshabitades propietat de BBVA. Es tracta d’una vintena de persones, tretze de les quals menors d’edat.

Els veïns afirmen que tenen “actituds incíviques” i que s’han incrementat els furts al barri. A més, es mostren preocupats pels infants: “Corren pels carrers desatesos, no van a l’escola i pidolen a l’entrada dels supermercats”, apunten. Divendres passat tècnics de Serveis Socials de l’Ajuntament van visitar els habitatges per analitzar la situació dels menors. Fruit d’aquesta intervenció, la Policia Local va detenir un membre de la família que tenia una ordre de crida i cerca.

Tot plegat va començar el mes de gener quan es va ocupar una antiga cassa anglesa buida al carrer de Pintor Pradilla i un altre immoble a la carretera de Molins de Rei, també del BBVA. Els veïns afirmen que els nouvinguts no respecten les normes de convivència i “fan molt de soroll i criden”. A més, indiquen que des de que van arribar s’han disparat els furts a la zona, un fet que els afectats han posat en coneixement de la Policia Municipal. Amb tot, el que més preocupa els habitants d’aquest barri és la situació en que es troben els menors d’aquest clan. “Van pel carrer sense cap adult i no asssisteixen a l’escola”, comenten. També afegeixen que sovint els petits es concentren a l’entrada dels supermercats de la zona pidolant.
El darrer episodi va ser divendres passat, quan la Policia Local va desplaçar-se fins el carrer Pintor Pradilla per acompanyar tècnics de Serveis Socials a l’interior de l’habitatge ocupat. “Estaven duent a terme un anàlisi de les condicions en què viuen els menors”, han explicat a l’ACN fonts municipals que han afirmat que els agents van identificar els adults i van detectar que un dels homes estava fugit de la justícia. “Hi havia una ordre d’un Jutjat de Terrassa perquè ingressés a la presó”, remarquen des de l’executiu local. Finalment la policia es va endur l’home detingut.

L’equip de govern de Sabadell assegura que fa mesos que treballa per resoldre aquesta situació. En aquesta línia indica que “la prioritat” és atendre els menors d’aquest clan. Així mateix remarca que Serveis Socials n’està fent un seguiment exhaustiu des de fa temps i rebutja fer més declaracions al respecte.

Foto portada: pla lateral de l’entrada de la casa que ha estat ocupada. Imatge del 3 d’octubre de 2018. Autor: ACN.