Carrer de l'Onyar. Autor: David B.

Carrer Onyar, a Torre-romeu: del maldecap del mur a balcó sobre el riu Ripoll

Les obres per convertir el carrer de l’Onyar, al barri de Torre-romeu, en un passeig arbrat, començaran abans que acabi l’any, segons ha avançat aquest dilluns l’Ajuntament al licitar les obres, que costaran prop d’un milió d’euros i, com és habitual, han tingut una llarga tramitació. 

Més de dos anys de gestions, des de l’ensorrament parcial del mur del carrer de l’Onyar fins la reparació i projecte ara d’un passeig arbrat a la zona a mode de balcó al riu Ripoll. La llum al final del túnel s’acosta. Les obres començaran a finals d’any, segons la previsió actual del consistori, i haurien d’acabar a finals de l’any 2020. Així que en any i mig Torre-romeu hauria de tenir un passeig arbrat que farà de balcó sobre el riu.
El projecte preveu que el carrer de l’Onyar (sobre el mur) estigui pavimentat a un sol nivell amb parterres i arbrat en línia. Al camí de Torre-romeu (el carrer sota el mur) es preveu ampliar la vorera per a vianants que limita amb el riu i es col·locarà nou enllumenat. Sota el mur s’ha reorganitzat la zona ja fa mesos i ara només té un sentit de circulació i s’ha passat de 67 places d’aparcament a més de 150, segons fonts municipals.

Foto portada: el camí de Torre-romeu, aquest matí. Autor: David B.