[Vota] Cal traslladar l’aeroport de Sabadell?

Després de l’accident mortal de dues persones fa 10 dies, la polèmica està servida. I té tints similars als de l’any 2005, quan l’Aeroport de Sabadell va estar a punt de ser clausurat després de dos accidents que van acabar amb la vida de sis persones, dues a Badia i quatre a Sant Quirze. 

Unes 150 persones s’han manifestat aquest diumenge contra la instal·lació, demanant-ne el trasllat. Moltes més però s’han sumat a la jornada de portes obertes que se celebra cada any.

Mentre uns argumenten que la instal·lació és insegura, els altres sostenen que, si així fos, és per culpa de l’especulació, que ha ofegat un aeroport que porta 70 anys a Sabadell (més info: ‘Los orígenes de la aviación en Sabadell‘ i ‘El Aeropuerto en la Guerra Civil‘).

Els defensors veuen la mà del totxo darrera d’algunes crítiques, però els crítics mantenen que les 70 hectàrees es podrien omplir d’equipaments necessaris.
Badia, Barberà i també Sant Quirze demanen majoritàriament el trasllat mentre que des de Sabadell s’apunta que justament són aquests municipis els que han crescut més i s’han acostat de forma irresponsable a l’equipament i les seves servituds. Quatre persones van morir el 2005 contra una grua d’obres mal senyalitzada (més info: ‘Una convivència difícil‘). Les dues de fa uns dies van xocar contra una benzinera propera a l’aeroport que es va construir fa una dècada en línia recta a la pista d’aterratge.

Avionetes aeroport
Avionetes a l’Aeroport de Sabadell. Autor: David B.

D’altra banda, Sabadell no va sobrada d’equipaments de capitalitat i alguns centenars de persones tenen el seu lloc de feina a la instal·lació, però l’Aeroport no té, a nivell públic i almenys fins ara, qui el defensi de les crítiques. El govern municipal actual també guarda silenci.

Què en penseu? Cal traslladar l’aeroport de Sabadell o s’ha de mantenir l’activitat com fins ara? Podeu votar a l’enquesta que encapçalada aquesta informació.

Foto portada: un dels avions, aquest diumenge a les portes obertes. Autor: J.d.A.