El restaurant Rauxa. Autora: Alba Garcia.

Els 10 millors restaurants de Sabadell: aquest és el Top 10 definitiu

Durant aquest mes d’agost, publicarem a iSabadell una selecció dels articles inclosos al dossier especial ‘Una ciutat per menjar-se-la’ que vam editar amb motiu de la publicació de l’Anuari 2023, el passat mes de gener. Són mig centenar de pàgines repassant el bo i millor de la restauració a la ciutat. La guia més àmplia dels restaurants de Sabadell feta fins ara. Si voleu comprar la revista en paper, us deixem l’enllaç. També la podeu adquirir fent-vos subscriptors de l’iSabadell. 

El Top 10 és el resultat de les votacions del jurat configurat per a l’ocasió, format per cinc persones que coneixen a fons l’oferta gastronòmica de Sabadell. Tenen perfils diversos: cuiners, sommeliers, comunicadors, crítics gastronòmics o interioristes. Hem preguntat a cada membre del jurat els seus cinc restaurants favorits de la ciutat. Una pregunta oberta, sense precisar tipus de cuina, localització o preu. 

Els cinc membres del jurat ens van facilitar 21 propostes diferents. Hem assignat dos punts al cinquè classificat de cada membre del jurat, quatre al quart classificat, sis punts al tercer, vuit punts al segon i onze punts al primer. Un cop feta aquesta primera classificació, els hem tornat a preguntar els seus cinc establiments favorits, però només tenint en compte els 10 bars i restaurants millor puntuats en la primera votació. El resultat final, i plural perquè conté tipologies molt diverses, és el que mostrem en aquest rànquing. 

Un plat, al restaurant Can Feu. Autora: Alba Garcia Barcia.
Un plat, al restaurant Can Feu. Autora: Alba Garcia Barcia.

1. RESTAURANT CAN FEU

  • Adreça: Pintor Borrassà, 43
  • Telèfon: 93 726 27 91
  • Tipus de cuina: Cuina catalana tradicional de mercat
  • Web / contacte: https://www.restaurantcanfeu.com/ 
  • Preu: €€€

“És una excel·lent proposta gastronòmica catalana tradicional. El producte és de gran qualitat”, apunta Sílvia Carmona. “Es nota la professionalitat i l’ofici”.

“És icònic i referent sabadellenc des dels anys 70. S’hi ha d’anar de tant en tant; un restaurant de celebració clàssic”, afegeix el cuiner Zubeldia, qui explica una anècdota: “durant un sopar vaig tenir una extensa xerrada amb l’Antonio sobre tots els detalls dels cigrons, el seu remull, la cocció… va ser tradició en estat pur i vaig sortir amb una bossa de cigrons remullats. Ara és el fill, un gran professional i ben format, qui encapçala el negoci. Un 10 per aquesta família que defensa l’ofici!”, diu.

“El Can Feu és una garantia en quant a productes frescos. De la millor qualitat en producte que es pot trobar a Sabadell”, assegura Josep Querol. “El peix i el marisc és imbatible”, constata Anna Castro, qui apunta que, a més, accepten encàrrecs per emportar. “Bona carta de vins”, finalitza Carmona.

Com a curiositat, a més de guanyar, el Can Feu ha estat l’únic restaurant seleccionat per tots els membres del jurat. 

Josep Maria Villagrasa, a les regnes del Can Feu. Autora: Alba Garcia.
Josep Maria Villagrasa, a les regnes del Can Feu. Autora: Alba Garcia.

2. BOKOTO

La Casa Miralles, també coneguda com Casa Bru, que és Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), ha estat seu de bons restaurants anteriorment. Des de fa un temps, però, és l’espai del japonès top de Sabadell. “Tenen un concepte de gastronomia nipona molt ben presentada”, manté Sílvia Carmona. “A més, per a l’experiència gastronòmica és molt gratificant perquè tota la proposta està embolicada en una arquitectura i disseny molt elegant”. 

Un plat al Bokoto. Autor: J.d.A.
Un plat al Bokoto. Autor: J.d.A.

3. RAUXA

L’encara recent Rauxa és “l’equació perfecte”, assegura Anna Castro: “platillos, producte excel·lent, joies fora de carta, bon ambient, servei excepcional”. “I preu assenyat!”, puntualitza. Castro recomana “ara que fa fred, escudella i carn d’olla cada dijous al migdia!”

Un dels plats del restaurant Rauxa. Autora: Alba Garcia.
Un dels plats del restaurant Rauxa. Autora: Alba Garcia.

4. SUÍS AMB JOSEP FORRELLAT

  • Adreça: Estació, 40
  • Telèfon: 93 768 53 36
  • Tipus de cuina: Cuina d’autor
  • Web / contacte: https://suis.cat/ 
  • Preu: €€€

“És un restaurant d’altíssim nivell. Tots els protocols de menjar es fan amb la màxima correcció, la cuina és exquisida i el servei és perfecte”, apunta Josep Querol, tot un fan del Suís. “Té una cuina molt variada i diferents menús. Recomano especialment el menú executiu, on apliquen al 100 per cent els canons correctes”. En definitiva, segons Querol, “una gran elecció per fer negocis o per parlar amb tranquil·litat i privacitat”. 

Josep Forrellad, al Suís. Autor: J.d.A.
Josep Forrellad, al Suís. Autor: J.d.A.

5. 9 DE LA BORRIANA

No descobrim res. Restaurant estimat i valorat pels sabadellencs. Regentat per la Núria i el Paco. “Uns enamorats de l’ofici”, diu Zubeldia. No gaire gran. Vuit taules. Només carta. Curta. “Cuina festiva, propera i sincera”, afegeix Zubeldia. Combina la mà a la cuina de la Núria amb el servei d’en Paco, sommelier, cap de sala i expert en sake. “És un gran restaurant, amb un espai singular, molt bon servei i una molt bona relació qualitat-preu”, apunta Sílvia Carmona.

9 de la Borriana, un clàssic sabadellenc. Autora: Alba Garcia.
9 de la Borriana, un clàssic sabadellenc. Autora: Alba Garcia.

6. CANALLA

  • Adreça: Església, 13
  • Telèfon: 93 748 47 13
  • Tipus de cuina: Bar restaurant
  • Preu: €

“La relació entre la qualitat i el preu al bar Canalla és excel·lent”, apunta Sílvia Carmona. “Tenen un menú equilibrat a bon preu. El producte és de qualitat. Són ràpids en el servei i molt professionals. A més el local està molt cuidat, amb un disseny fresc i popular”. La ubicació és difícil de millorar: al costat de l’Ajuntament, el Passeig i en ple Racó del Campanar. 

Preparació d'un plat al bar Canalla. Autora: Alba Garcia.
Preparació d’un plat al bar Canalla. Autora: Alba Garcia.

7. VILARRUBIAS

  • Adreça: Vilarrubias, 48
  • Telèfon: 93 725 21 42
  • Tipus de cuina: Bar restaurant de cuina casolana
  • Preu: €

El Vilarrubias és un clàssic de Sabadell. “Cuina sense complicacions, cuina casolana i tracte casolà. Ideal per esmorzars de forquilla”, diu Jordi Samper. També fan menú. “Demanis el que demanis t’agradarà i si et deixes emportar per l’entorn podràs arribar a recordar el sabor de la cuina de l’àvia, les mandonguilles, els canelons, les postres…”.

L'equip del Vilarrubias, un megaclàssic de Sabadell. Autora: Alba Garcia.
L’equip del Vilarrubias, un megaclàssic de Sabadell. Autora: Alba Garcia.

8. MERCAT NEGRE

Ubicat en un lloc de llarguíssima tradició gastronòmica (Codinach, Nou Canaletes, El fil d’Ariadna, Ca l’Uri…) ha obert recentment de mà d’un nou equip. “És una aposta valenta de gent valenta. Si saben cuidar els clients i es mantenen fidels a la seva idea original i fer plats per a totes les butxaques es consolidarà com un restaurant referent a la ciutat. N’estic segur”, assegura Jordi Samper. “Tenen una gran selecció de plats de temporada”, afegeix Anna Castro. I “cultura de còctel. Definitivament és el lloc on deixar-te veure”, finalitza. 

Imatge del Mercat Negre. Autor: cedida.
Imatge del Mercat Negre. Autor: cedida.

9. RICE

  • Adreça: Raval de Dins, 12 
  • Telèfon: 93 748 13 67
  • Tipus de cuina: Arrossos i cuina de proximitat
  • Web / contacte:
  • Instagram: https://www.instagram.com/ricesbd/ 
  • Preu: €€€

El Rice és un petit tresor amagat als vells ravals de Sabadell. “Ells són joves. I jo no. Però el meu plat preferit és l’arròs i quan no faig arròs i surto de casa vaig al Rice. És l’únic lloc del món on fan el mateix arròs que jo”, assegura amb passió Txus Zubeldia. Fan un menú degustació que s’ha guanyat el prestigi del boca-orella. 50 euros begudes amb maridatge suggerit per 25 euros més. “És impressionant; tot un referent a Sabadell d’espectacle gastronòmic”, tanca Zubeldia. 

La cuina del restaurant Rice. Autora: Alba Garcia.
La cuina del restaurant Rice. Autora: Alba Garcia.

10. BAR GREEN

Jordi Samper és un enamorat del Bar Green, ubicat al barri de Can Llong i més conegut simplement com el Green: “És el número 1 pel que es refereix a hores d’ara a tapejar per Sabadell. Si sou de la cultura del fregit i la tapa tradicional, és un lloc imprescindible. La seva relació entre la qualitat i el preu és de les millors de la ciutat, amb un producte de qualitat i gran rotació a la carta”. També fan menú del dia, a un preu acurat. 

Al bar Green trobareu tapes de tota la vida. Autor: David Jiménez.
Al bar Green trobareu tapes de tota la vida. Autor: David Jiménez.

QUI ÉS QUI AL JURAT DEL TOP 10 RESTAURANTS?

Sílvia Carmona

Sílvia Carmona és la gerent i directora creativa de l’estudi 4 cadires, que va començar com empresa proveïdora de cadires per a bars i restaurants però es va reconvertir en un exitós estudi de disseny d’interiors especialment en la restauració. Carmona defensa que la gastronomia és molt més que menjar: és tota una experiència sensorial en la que tots els elements i detalls tenen la seva funció. 

La proposta personal de Sílvia Carmona:

  • Lujo Ibérico
  • Riera Baixa, 40. Telèfon: 93 724 27 02.
  • Tipus de cuina: Arrosos i cuina de proximitat

“Al Lujo Ibérico predomina el producte fresc i de gran qualitat. Les instal·lacions són molt bones i el tracte és molt professional. A més, tenen diferents espais ben ambientats”. 

Anna Castro

De Barcelona i sabadellenca d’adopció. Mare de dos. Comunicadora audiovisual i sòcia d’una agència de relacions públiques a la meva ciutat d’origen. Treballo des de fa gairebé 20 anys en projectes de comunicació de sectors diversos com la restauració, la gastronomia, l’interiorisme o el disseny. 

La proposta personal…

  • Nou Canaletes
  • Capmany, 24. 93 725 93 47
  • Tipus de cuina: cuina tradicional, menú diari i tapes

“Al Nou Canaletes trobareu varietat, qualitat i bon preu. El producte és de 10, ben elaborat i sense històries. El tapeo és de 10. Un consell? Deixeu lloc per les postres”.

Josep Querol

Sommelier, enòleg i expert en vermut, Josep Querol és un apassionat de la bona cuina, a més de la seva especialitat: expert en destil·lats i licors de renom. Durant cinc anys va ser crític de la Guia Michelin. Sempre independent, 

La proposta personal…

  • Quimet
  • Carretera de Terrassa, 416. 93 726 52 28
  • Tipus de cuina: restaurant braseria

“És el restaurant perfecte per anar a esmorzar. Té uns peus de porc sense ossos que els fan com una truita que són simplement una passada. Les orelles de porc tenen el punt perfecte. Esmorzars de forquilla de primera categoria. Sempre ple, des de quarts de vuit del matí. Els bisters al carbó, impressionants. Exquisit”. 

Jordi Samper

Fill i net de pescadors de la Barceloneta, el barceloní però resident a Sabadell Jordi Samper és el xef corporatiu i assessor de l’àrea gastronòmica d’Ametller Origen. És cuiner de formació, però també ha estat docent i ha tingut negoci propi en el sector de l’hosteleria. Aposta pels productes de temporada i la cuina d’aprofitament. 

La proposta personal…

  • Els Tranquils
  • Avinguda de Barberà, 329. 93 710 00 21
  • Tipus de cuina: bar de tapes

“Els germans Roca van dir en el seu moment que als Tranquils feien els millors calamars a la romana que havien menjat fora de casa seva”, assegura Jordi Samper. “A destacar el flam i el país rus, els postres casolans. Tot en un local amb el sabor de tota la vida”, finalitza. 

Txus Zubeldia

D’arrels donostiarres, Txus Zubeldia és gastrònom i cuiner. Fa molts anys va organitzar els ‘dinars de l’olla’ on convidava propietaris o cuiners de restaurants sabadellencs els dilluns, el dia que fan festa, al voltant d’un plat tradicional: suquet de peix amb fideus, fricandó amb bolets. És un gran defensor de la cuina de tota la vida, de la tradició, de l’olla, de la cuina del paisatge. Des de fa 25 anys és el director de l’Escola de Cuina Romaní (Borrell, 9).

La proposta personal…

  • Al tanto que va de canto 
  • Sant Pau, 37. 93 726 21 71
  • Tipus de cuina: cuina mediterrània amb aire romàntic

“És un lloc per anar a xerrar. A conspirar. A enamorar. Té un regust francès i antic. Un propietari, en Tato, de tracte peculiar, proper i divertit. Fan racions de tast i sempre molt variat. Canvien sobre la marxa. No trobaràs cap menú escrit ni cap preu però triïs el que triïs estarà entre 30 i 40 euros per persona”.

Foto portada: el restaurant Rauxa. Autora: Alba Garcia.

Els comentaris estan tancats