‘La veu del carrer’: L’operació del Rei

LA VEU DEL CARRER

Aquest dimarts han operat novament del maluc al Rei. Arrel d’aquest fet s’han suscitat molts comentaris al llarg dels darrers dies sobre si el Rei pot seguir fent la seva feina o bé hauria de passar el testimoni al Príncep Felip.

Per això hem sortit al carrer a preguntar-vos si creieu que el Rei hauria de donar un pas enrere i abdicar de les seves funcions. O en canvi penseu que pot continuar?

Manoli Pozo: “Són un destorb”

Manoli Pozo, veïna de les Termes, creu que la operació del Rei la podrien haver fet en un hospital públic en lloc d’una clínica privada, i així donar exemple als ciutadans.

Penso que el Rei ha d’abdicar i tota la Casa Reial en ple. A mi em sobra tothom de la Casa Reial. Estan fora de lloc, ara mateix no els necessitem per res, són un destorb i una despesa innecessària.

Diego González: “El Rei ha de seguir”

Diego González, del Centre, creu que la figura reial és bona per al futur del país.

El Rei ha de seguir amb la seva funció, i que està bé la seva figura per poder donar la última paraula en els problemes del país. Quan el Rei cregui convenient que no pot realitzar la seva feina, li hauria de passar el relleu al seu fill”.

Mireia Rossinyol: “El Rei hauria d’abdicar”

Mireia Rossinyol, també del Centre, pensa que darrerament el Rei no es pot ocupar de les seves responsabilitats.

El Rei hauria d’abdicar, darrerament l’han operat moltes vegades i es passa més temps recuperant-se que fent ‘la seva feina’, potser comença a ser hora que abdiqui”.

Matias Caparrós: “No m’agrada la monarquia”

Matias Caparrós, veí dels Merinals, no veu amb bons ulls la monarquia. “A mi no m’agrada la monarquia, preferiria que no n’hi hagués. Faria que el Rei plegués d’una vegada i faria fora a tots els membres de la monarquia”.

La vostra opinió a les xarxes socials

A través del Facebook us hem fet la mateixa pregunta i tots els comentaris que hem rebut van en la línea que el Rei ha de deixar les seves funcions. Ester Homs Font creu que “la monarquia espanyola ha quedat obsoleta”.

Potser en el seu moment va tenir un paper important, però ara ja no hi fa res. El més honest que pot fer el Rei no és abdicar i donar pas al príncep, sinó plegar definitivament”.

Viky Gm GM es queixa del tracte diferencial entre el Rei i la resta de ciutadans. “Uns esperant anys a la llista d’espera per a una operació i el Rei d’Espanya porta cinc operacions en any i mig. És vergonyòs”, assegura. En aquesta mateixa línia, Nuria Salvat Marsal, es pregunta “amb quin ‘morro’ s’ha passat pel darrera totes les llistes d’espera, assignacions de metge, etc. i la penúria que està patint el poble amb la sanitat”. Xavier Carracedo Mestres, declarat independentista, pensa que el Rei forma part de “la imatge d’una Espanya rància i corrupta que ja ens convé. Que segueixi, al menys fins que siguem independents, després que facin el que vulguin”. Sandra Llorens Frias creu que “hauria d’haver abdicat fa temps! Ell i tota la família, no volem més monarquia!”. En canvi, Petra Ramírez Montoro pensa que “tal i com està el país no abdica per no deixar-li al Príncep la papereta. Finalment Bernar Mosquera Amador creu que “no ha d’abdicar, ha de renunciar al tro ell i els seus successors”.

I vosaltres? Creieu que el Rei ha d’abdicar de les seves funcions. O en canvi penseu que pot continuar? Què penseu?  Ens deixeu les vostres opinions?

Foto portada: Manoli Pozo, Diego González, Mireia Rossinyol i Matias Caparrós. Autor: David B.