‘La veu del carrer’: Què en penseu de la cigarreta electrònica?

LA VEU DEL CARRER

Davant la polèmica sorgida arrel de les cigarretes electròniques sobre la prohibició d’aquesta nova variant del tabac en els espais sense fum, ja que sembla ser que no són tan innòcues com es pensava en un principi, us preguntem la vostra opinió. Què en penseu d’aquest producte?

L’Agència de Salut Pública de Catalunya sostén que es desconeixen les conseqüències de les cigarretes electròniques, tant per als que les consumeixen com per als que inhalen el vapor que emeten. Per aquest motiu, a partir del setembre el seu ús es prohibirà a tots els hospitals catalans. Per això hem sortit al carrer a preguntar què en penseu de la cigarreta electrònica.

Elisabeth Ribera: “No s’han fet gaires proves”

Elisabeth Ribera, infermera i veïna de la Creu Alta, creu que la cigarreta electrònica és una mica perillosa.

Darrerament s’ha posat molt de moda i penso que no s’han fet massa proves sobre el producte, de fet no he llegit res al respecte. La gent no sap el què està fent perquè no sabem les conseqüències que pot ocasionar utilitzar les cigarretes electròniques. Penso que no s’hauria d’utilitzar en llocs on no es pot fumar. Hi ha gent a l’hospital que ho utilitza i penso que donen un mal exemple als pacients. I als restaurants no sé perquè es permet, porta nicotina, el prejudici és el mateix”.

Alfred Millet: “Em molesta que la gent fumi”

Alfred Millet, veí de Can Llong, no és fumador i li molesta la gent que fuma. “No m’agrada que fumin ni cigarretes convencionals ni les electròniques ja que em molesta molt. Als llocs on està prohibit fumar, no s’ha de fumar ni una cosa ni l’altre”.

Mercè Farràs: “No és la manera de superar l’addicció”

Mercè Farràs, veïna del Centre, creu que la cigarreta electrònica no és la manera de superar l’addicció, ja que segueixen fumant nicotina.

Penso que el millor és anar deixant el tabac suplint-lo amb d’altres activitats. S’hauria de fer més estudis sobre aquests cigarrets i si són nocius per a la salut, hauria de prohibir-se igual que el tabac tradicional”.

Juan Luis: “Si només expulsa vapor d’aigua, no em sembla malament que l’utilitzin”.

Al Juan Luis no li sembla malament l’ús de la cigarreta electrònica, ja que n’hi ha alguns que no porten nicotina i que només expulsen vapor d’aigua. “Si es pot substituir pel tabac tradicional no ho veig malament. Si es fuma en llocs que està prohibit i la cigarreta expulsa només vapor d’aigua, no em sembla malament que l’utilitzin”.

I vosaltres? Què en penseu de la cigarreta electrònica? L’heu utilitzat? Creieu que s’ha d’utilitzar en espais on està prohibit fumar?

Foto portada: Elisabeth Ribera, Alfred Millet, Mercè Farràs i José Luis. Autor: David B.