Pere Crusafon és un dels socis impulsors de la productora Intricate Productions

‘Emprenem’: Intricate Productions: “Volem ser la primera productora del Vallès”

EMPRENEM

La productora audiovisual sabadellenca Intricate Productions és fruit de l’empenta d’un grup de joves estudiants de cinema. Després de cinc mesos de vida, han treballat per a clients com ara al Futbol Club Barcelona (a través de l’agència Jirada), Procter & Gamble o Gore-Tex. Els seus impulsors són els germans Feliu  i Pere Crusafon, amb qui parlem.

Qui forma l’equip d’Intricate Productions?
El meu germà i jo som socis i hi treballen sis persones més. Som joves multidisciplinaris però especialitzats en cadascuna de les àrees de la productora. Hi ha un director creatiu, un director de postproducció i un altre de producció, i un dissenyador gràfic i web, a més dues persones en pràctiques.

Com neix el projecte?
Estàvem estudiant a l’Institut de Cinema de Madrid, el meu germà postproducció i jo direcció i interpretació. Uns amics de l’Institut ens van proposar el 2011 participar en un llargmetratge i a partir d’aquí va nèixer la productora. Vam estudiar dues carreres complementàries i tot va venir rodat.

L'equip d'Intricate Productions el formen 8 joves multidisciplinaris i especialitzats.
L'equip d'Intricate Productions el formen vuit joves multidisciplinaris i especialitzats.

 

Què us fa diferents a altres productores?
Nosaltres venem experiències. Sabem que un producte audiovisual pot convertir-se en un mal de cap perquè hi ha moltes coses a organitzar. La idea és que el client treballi amb nosaltres, ho disfruti i conegui la nostra feina. El món de la producció de vídeo és bastant desconegut i aquest contacte directe afavoreix el seu coneixement.

Tenir una relació propera amb el client és crucial?
T’has de guanyar la seva confiança, cosa que és el més difícil. Per exemple, quan treballem per a la multinacional Procter & Gamble ells ens passen els objectius i a partir d’aquí ens posem en marxa. Els anem informant de les fases del projecte, fent-los participar de tot el procés i fent-los sentir com nosaltres ens sentim quan treballem, disfrutant de cada moment.

Quines tasques realitzeu?
Bàsicament, fem vídeos corporatius, publicitat, i llargmetratges, i desenvolupem webs. Podem abarcar un projecte del principi al final, des de la gravació fins a la postproducció d’imatges i so. Així tenim un major control sobre el producte i les despeses s’abareteixen.

Hi heu invertit molt?
Hem arriscat ja que part dels diners provenen dels nostres estalvis i l’altra part d’un prèstec. Hem invertit en tecnologia i tenim una sala de postproducció d’imatge i so de primera línia amb un preu molt assequible.

Com us està anant?
En els mesos que portem de vida estem orgullosos que tots els clients han quedat encantants amb la nostra feina i han disfrutat del procés de creació. Això ha fet que ens aconsellin a altres empreses. El fet de començar enmig d’una crisi pot ser una oportunitat. Quan tanquen empreses grans se n’obren de petites com la nostra.

Intricate Productions crea vídeos corporatius, publicitat, i llargmetratges i desenvolupa webs.
Intricate Productions crea vídeos corporatius, publicitat, i llargmetratges i desenvolupa webs.

 

Quin és el secret del vostre èxit?
Fent les coses bé des d’un principi tot pot sortir bé. A més, comptem amb les ganes dels joves i no tenim por. La nostra idea era començar a poc a poc, però tot ha vingut sol, ens encanta fer el que fem i hem trobat les persones adequades per a cada lloc de feina. D’altra banda, és vital la confidencialitat amb el client, respectar els timing i respondre amb rapidesa i flexibilitat.

On voleu arribar?
El nostre lema és que volem convertir-nos en la primera productora del Vallès, no per facturació sinó per clients. El que ens importa és que els clients disfrutin amb nosaltres, que quedin encantats amb nosaltres.

Quin consell donaries a un emprenedor?
És essencial disfrutar de la feina ja que fa que puguis posar tantes hores com calgui per fer-la bé. Al principi és normal invertir moltes hores al dia però nosaltres disfrutem i les hores passen ràpid.

Foto portada: