Foto portada: operaris a la B-40, a Viladecavalls. Autor: ACN.

Crida i CUP: “Hem lluitat el Quart Cinturó contra CiU, contra el PSC i si cal ho farem contra ERC”

La Crida per Sabadell critica el viratge d’Esquerra Republicana amb la B-40 després que el govern català obri la porta ara estudiar la Ronda Nord Sabadell-Terrassa, el nom que prendria la connexió entre Castellar, Sabadell i la cocapital amb la B-40. Els anticapitalistes exigeixen al conseller sabadellenc Juli Fernàndez “responsabilitat”.

El caire que pren la negociació pressupostària no agrada la Crida ni el seu referent a la política catalana, la CUP, qui ja dimarts al Parlament en va criticar el canvi de plantejament. Aquest dimecres ho ha fet la Crida, 24 hores abans que es voti al ple la moció a la cambra catalana en la que el PSC i ERC poden convergir. Un acord polític que obre la porta a estudiar la B-40 com una solució als problemes de mobilitat del Vallès Occidental.

“El que és preocupant és que ERC estigui negociant amb aquest projecte, ja se li digui Quart Cinturó o Ronda Nord. Demanem al conseller Juli Fernàndez i ERC que aturin aquesta deriva anacrònica que ens porta a dècades passades, ara que ja s’havia enterrat aquest model”, explica l’alcaldable de la Crida Nani Valero.

La Crida considera que la B-40 és un projecte de naturalesa desarrollista i sociovergent. I mostren la seva estupefacció pel posicionament ara d’Esquerra, que necessita els vots socialistes per aprovar els pressupostos de la Generalitat per a l’any 2023.

Favorables a la B-40

Les cartes estan bastant sobre la taula. El govern espanyol es compromet a finançar la Ronda Nord Sabadell – Terrassa que projecti la Generalitat. El món econòmic hi aplaudeix. A escala social, l’ecologisme es posa les mans al cap. A escala territorial, els plens municipals de Terrassa, Sabadell i Castellar hi estan d’acord. El Pla Específic de Mobilitat del Vallès aprovat al 2021 ja ho preveia. A escala política, PSC, Junts, Cs o PP hi estan a favor (hi han estat sempre, amb Quart Cinturó, Ronda del Vallès o ara Ronda Nord Sabadell – Terrassa). En un terme intermig, la plataforma Fem Vallès, formada per patronals, sindicats i entitats vallesanes, celebren que hi hagi debat.

Detractors de la B-40

En l’altre cantó, En Comú Podem ja ha avisat que si hi ha un pas endavant en la B-40 trencaran l’acord al que van arribar amb ERC. La CUP i la Crida a Sabadell també hi estan en contra. Tant comuns com anticapitalistes es miren ara amb recel el posicionament republicà. “El Vallès no està en venda. Hem lluitat el Quart Cinturó contra convergència, contra el PSC i ho farem si cal contra ERC”, assegura des del Parlament el diputat de la CUP Xavier Pellicer.

Més informació:

Foto portada: operaris a la B-40, a Viladecavalls. Autor: ACN.

Comments are closed.