Entrega d'una de les al·legacions al SurfCity. Autora: J. Ramon

Crida: “Un centenar de persones volen expressar el seu rebuig al SurfCity”

La campanya per intentar tombar el projecte Sabadell SurfCity continua: segons ha pogut saber Crida per Sabadell, un centenar de persones han presentat al·legacions a la futura piscina d’onades que el govern municipal vol construir a la llera del Ripoll, prop de La Bassa. La Crida ha acompanyat i assessorat part dels detractors amb la finalitat de continuar alertant de les conseqüències que pot tenir aquesta infraestructura, tant si fa aigües com si finalment té èxit, i aquest dimecres ha entregat les signatures al registre.

La Crida ha recollit part de les al·legacions presentades per un centenar de sabadellencs aquest dimecres a la tarda al Centre Cívic de La Creu de Barberà, que avui actuava com un dels punts de registre de l’Atenció Ciutadana. El partit sempre s’ha mostrat contrari a la piscina d’onades i fa unes setmanes que es mobilitzen activament per frenar el projecte (més info: ‘Els contraris a la piscina d’onades anuncien oposició als carrers, als despatxos i als tribunals‘). De fet, quan l’Ajuntament va obrir el període d’exposició pública ja van criticar els ‘tempos’ denunciant que no hi havia suficient temps per poder conèixer bé tots els matisos (més info: ‘La Crida vol que el govern ampliï el període per presentar al·legacions al SurfCity‘).

“En el passat ple, el govern intentava negar que fos una adjudicació directa. Tanmateix, quan llegeixes l’expedient veus que només hi ha una empresa referenciada. És un expedient especialment complex i estem molt satisfetes perquè hem aconseguit que una setantena de persones traslladessin les seves al·legacions i hem acompanyat una trentena més de persones que ho volien fer pel seu compte, però tenien dificultats tècniques i els faltava acabar d’entendre alguns punts”, apunta la regidora Anna Lara.

En aquest sentit, Lara ha destacat que “una cessió d’un espai públic mai ha rebut tantes al·legacions en contra i això hauria de fer replantejar al govern aquest projecte d’urbanisme a la carta”. Amb aquest últim terme, l’alcaldable Nani Valero també ha volgut fer referència a la negativa de l’últim ple municipal on el govern va desestimar posicionar-se a favor de L’Obrera (més info: ‘L’Ajuntament descarta anar més enllà de la mediació en el litigi de l’Obrera‘).

“Ahir mateix estàvem en un ple en el qual un projecte que sí que es pot considerar d’interès general per la ciutadania, com és el casal social L’Obrera, va quedar tombat. En canvi, aquest del SurfCity, que algú diu que té un interès social (discutible), va tirant endavant”, refuta Nani Valero.

Segons Crida per Sabadell, les al·legacions presentades responen a dos motius principals: preservar un dels grans espais naturals de la ciutat, el Ripoll i el seu Parc Fluvial, i el fet de privatitzar un terreny municipal. Pel que fa a la primera qüestió, els detractors del projecte encara estan esperant un seguit d’informes mediambientals, de la inundabilitat de la zona i de l’Agència Catalana de l’Aigua. Respecte a la segona qüestió, estan mirant si hi ha possibles irregularitats en la concessió de l’espai per poder-ho dur als tribunals.

Foto portada: presentació de les al·legacions al SurfCity, aquest dimecres al Centre Cívic de La Creu de Barberà.

Comments are closed.