Miquel Aguilar i Josep Maria Argimon, a la conferència celebrada a Cal Balsach. Autor: Jordi M.

Argimon (Junts) demana que l’Estat “faci la feina” per pal·liar la manca de personal sanitari

Junts per Catalunya reclama un finançament “més clar i més just” per a tots els territoris i obrir d’una vegada per totes “el meló” del dèficit de personal sanitari que pateix el sistema català. Aquestes han estat les dues demandes pel pròxim govern que ha destacat Josep Maria Argimon, exconseller de Salut, en la seva visita a Sabadell.

“Ens agradaria ser independents i poder tenir totes les eines disponibles, però com no és així, al menys hem demanar que facin la feina”, ha declarat Argimon aquest dijous. En la mateixa línia, ha insistit que Catalunya necessita primer que “es normalitzi” la situació dels polítics independentistes que es troben fora del país, com Carles Puigdemont o Toni Comín, així com la de les persones encausades en els darrers anys. “A partir d’aquí podem avançar”, ha dit.

Negociar mesures concretes

L’exconseller ha estat acompanyat pel doctor Miquel Aguilar, número 20 de Junts a les llistes per Barcelona, que ha elogiat el seu paper durant la pandèmia. Preguntat pels possibles resultats del 23-J, el sabadellenc s’ha mostrat optimista i ha remarcat que no regalaran cap vot per a una hipotètica investidura. “No podem donar res a canvi de res”, ha assenyalat.

Tot i això, Aguilar ha puntualitzat que hi ha molts aspectes concrets que es poden arribar a negociar amb l’objectiu de millorar la vida de la gent, com és el cas de les polítiques de Salut. “Nosaltres tenim un programa de Salut que no és només un programa de partit, sinó que és un plantejament en el qual tothom s’hi pot aplegar”, ha declarat.

Conferència sobre Salut

Després d’atendre els mitjans, Aguilar i Argimon han realitzat conjuntament una conferència al Centre Cívic de La Creu Alta, on han parlat de l’estat actual de la recerca, de les tasques de prevenció de malalties, hàbits saludables i tractaments mèdics, entre d’altres temes.

Foto de portada: Josep Maria Argimon, amb el doctor Miquel Aguilar, durant la conferència. Autor: Jordi M.

Comments are closed.