Foto portada: votacions a les municipals de 2019. Autor: M.Tornel.

Sorteig públic per designar els membres de mesa per a les eleccions del 23-J

El proper 23 de juliol se celebren Eleccions Generals. L’Ajuntament celebrarà aquest dilluns el sorteig públic per designar les persones que hauran d’exercir la presidència i la vocalia de les meses electorals durant la jornada electoral. Ho faran a la sessió plenària d’aquest dilluns, que serà la primera del nou consistori. En resultaran nomenades un total de 2.223 persones, segons detallen fonts municipals.

El cens de Sabadell situa el nombre total d’electors en més de 155.000 persones, 123.830 de les quals compleixen amb els requisits necessaris per formar part de la mesa electoral. Aquestes condicions són: tenir menys de 70 anys el dia de la votació -tot i que amb 65 es pot demanar ser substituït- i tenir més de 18 anys. També cal, com a mínim, saber llegir i escriure.

Pel que fa als càrrecs, es trien 9 persones per mesa (1 president titular i 2 suplents; 1 primer vocal titular i 2 suplents, i 1 segon vocal titular i 2 suplents). El president o presidenta ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior, mentre que els vocals es trien entre la resta d’electors possibles. A Sabadell hi haurà 58 col·legis i 247 meses electorals.

Quan es notificarà?

Segons explica l’Ajuntament, els nomenaments es començaran a notificar a partir del dimarts. Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de 7 dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona, situada a l’edifici dels Jutjats de Sabadell (av. de Francesc Macià, 34-38, 1a planta). Entre els motius, segons va avalar la Junta Electoral Central (JEC), es troba el fet de tenir contractades les vacances per a la data dels comicis des d’abans de l’anunci de les eleccions (30 de maig).

Foto de portada: votacions a les municipals de 2019. Autor: M.Tornel.

Comments are closed.