Foto portada: Illa i Farrés, a Ca n'Oriac, el 18 de juny de 2022. Autor: PSC Sabadell.

Eleccions 28-M: el PSC posa en marxa les primàries per decidir alcaldable

El Partit dels Socialistes ha obert aquest dimarts el procés intern de primàries per escollir el cap de llista a les eleccions municipals del proper 28 de maig. Els socialistes aspiren a renovar l’alcaldia de nou. Es dona per fet que repetirà Marta Farrés. Seria una sorpresa que hi hagués algun altre aspirant més.

Segons expliquen els socialistes en un comunicat, el procediment té diverses fases. Primer la presentació de precandidats. Després la recollida d’avals i finalment la campanya pròpiament dita de primàries, acabada en una votació. Tot això si es presenten dos precandidats o més i aconsegueixen els avals. En tot cas, el calendari dicta que abans que acabi el mes de gener el PSC tindrà alcaldable, quan serà ratificat per la militància.

Es dona per fet que Marta Farrés no tan sols es presentarà a les primàries sinó que serà la cap de llista dels socialistes per segona vegada. El PSC ha guanyat les darreres sis eleccions municipals (des de 1999 amb Manuel Bustos, l’any 2015 amb Josep Ayuso en una victòria agra, i l’any 2019 amb Marta Farrés). L’any 2019 van passar de cinc a 10 regidors i van recuperar l’alcaldia que van perdre quatre anys abans, quan van passar de 13 a cinc edils i van ser desallotjats pel quatripartit d’esquerres dels exalcaldes Juli Fernàndez, ara conseller de Territori, i Maties Serracant, ara assessor del conseller.

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, amb Adriana Lastre del PSOE el passat estiu en un míting a Ca n’Oriac.

Comments are closed.