Presentació de l'acord entre ERC i Ara Sabadell, que van fundar el partit després de sortir de Podem. Autor: Jordi Muñoz.

ERC integra l’exregidor Ramon Vidal i el nucli d’Ara Sabadell a la seva candidatura

El projecte de Gabriel Fernàndez (ERC) continua sumant forces de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. Els republicans han anunciat aquest dimecres un acord amb el consell local d’Ara Sabadell per anar junts als pròxims comicis. Ramon Vidal, el que va ser regidor de Salut amb Unitat pel Canvi entre 2015 i 2019, tindrà un lloc preferent a la llista republicana.

El nou moviment d’Esquerra Republicana se suma així als anuncis que ha fet el partit al llarg del darrer mes per aconseguir formar “un front ampli a la ciutat”, tal i com ho ha descrit l’alcaldable Gabriel Fernàndez. Els republicans ja havien comunicat amb anterioritat el fitxatge de l’exconvergent Sílvia Renom com a número 2 i un pacte amb EUiA, que es veurà reflectit en la incorporació d’un candidat de la cèl·lula de Comunistes que encara no ha transcendit.

“Tenen expertesa, bagatge, coneixement i molts anys de lluita en tots els nostres barris”, ha declarat l’alcaldable en referència a Ara Sabadell. “Ells tenien un programa molt treballat des de fa molts anys, que ens enriquirà el nostre”, ha afegit Fernàndez.

Ramon Vidal, secretari general i portaveu d’Ara Sabadell, ha explicat que van optar per anar conjuntament amb ERC perquè presentar-se amb una candidatura pròpia “només feia que dividir l’esquerra i disminuir la força”. Tant Vidal com alguns membres del nucli actual del partit havien format part d’Unitat pel Canvi durant el govern quatripartit, però l’any 2019 es van presentar amb Ara Sabadell en solitari i es van quedar fora del ple després d’obtenir un 0,6 per cent dels vots.

Ramon Vidal (Ara) i Èlia Soriano (ERC) durant la roda de premsa d’avui

Gabriel Fernàndez s’ha mostrat satisfet per afegir una nova formació al seu projecte i ha tornat a parlar de les municipals com a “plebiscit” entre el PSC i ERC. Una idea que comparteix Vidal, que ha afirmat que “l’única forma de fer front el PSC és fent força al costat de l’esquerra sobiranista”. Preguntat pel fitxatge d’Adrián Hernández pels socialistes, Fernàndez ha declarat irònicament que “estic molt content que l’Adrián hagi pogut resoldre els problemes personals que li feien allunyar-se de la política fa 20 dies”.

Aliens al pacte d’Ara Catalunya amb el PDeCat

Per altra banda, tot i que la direcció catalana d’Ara va anunciar a l’octubre que anirien de la mà del PDeCat a les pròximes municipals, Ramon Vidal i la resta de la secció sabadellenca s’han desmarcat totalment, indicant que no pactaran amb la dreta. “Tenim un tarannà municipalista, obert al diàleg amb tothom, i tenim una manera diferent de fer les coses”, insisteix el portaveu.

Més info:

Foto de portada: Membres d’ERC i Ara Sabadell a la roda de premsa d’aquest matí. Autor: Izan Vizuete.