Netejadores equipaments

Polèmica Sacyr: En Comú Podem i Crida defensen municipalitzar el servei

El grup municipal de Sabadell En Comú Podem reclama la gestió directa des de l’Ajuntament del servei de neteja d’equipaments després de la polèmica per l’adjudicació a Sacyr per 14 milions d’euros per dos anys. El plantejament coincideix també amb el de la Crida per Sabadell.

El grup liderat per Joan Mena considera que d’entre els serveis susceptible de ser municipalitzats “aquest és el que presenta una major viabilitat”. Creuen que és l’única “garantia” per millorar les condicions laborals dels treballadors és la prestació directa del servei.

Després de la polèmica del cèntim per hora, En Comú Podem creu que la llei de contractació pública afavoreix les empreses que ofereixen el servei a un menor cost. Això provoca “comportaments èticament reprovables” amb l’oferta de salaris “escandalosos” per sota de conveni i per tant il·legals tot i que finalment acabin pagant el que marca la llei. La coalició lila demanarà a l’executiu municipal un informe de viabilitat de la municipalització del servei. “És l’única via possible per acabar amb la parcialitat i precarietat laboral”, asseguren.

2018: la ‘municipalització’ que no es va saber fer

La prestació directa d’un servei que té 300 treballadores no és el model impulsat pel PSC, tradicionalment favorable a la gestió externa. El quatripartit 2015-2019 va tenir l’ocasió de fer-la però tampoc no la va dur a terme tot i que el contracte va caducar. Però el govern d’ERC, Crida, Unitat pel Canvi i Guanyem (els dos darrers ara a Sabadell En Comú Podem) es va optar per seguir duent-lo a terme a través d’empreses privades, això sí, amb millores en les condicions laborals. En aquell moment es van al·legar dificultats tècniques i administratives (més info: ‘Got mig buit o got mig ple?‘).

La Crida, per la municipalització

El plantejament d’En Comú Podem és coincident amb el que fa la Crida per Sabadell, que l’ha defensat històricament.

Més informació:

Comments are closed.