Foto portada: l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la segona tinenta d'alcaldessa, Marta Morell. Autor: Ajuntament / cedida.

Farrés i Morell: “això funciona”

Balanç optimista dels dos anys de govern per part de l’alcaldessa, Marta Farrés, i de la tinenta d’alcaldessa i portaveu de Podem, Marta Morell. L’executiu es reivindica com a progressista i escenifica l’entesa entre el PSC i Podem. “Això funciona”, ha resumit Farrés. “El govern és estable i això no canviarà en els propers dos anys”, afegeix Morell.

Mentre la Crida per Sabadell intenta bastir una moció de censura per desallotjar Farrés de l’alcaldia que hauria de passar per un canvi de socis tant de Podem com de Junts per Sabadell, Marta Morell els tanca la porta de cop:

“Tenim un govern estable que funciona i que posa al centre les persones. Això no canviarà en el que queda de mandat”, ha respost Morell.

La portaveu de Podem i Farrés, amb mig govern present, han presentat el seu balanç dels dos primers anys de mandat. Tots al pati de l’institut Ferran Casablancas, on les dues van estudiar tot i que en promocions diferents. Un balanç optimista on s’ha reforçat el caire “progressista” de l’executiu. Tornant-se en les intervencions, tant l’alcaldessa com la tinenta d’alcaldessa asseguren que el govern és “eficient” per “planificar, pressupostar i executar” i posen per davant que abans que acabi l’estiu s’adjudicaran obres per un valor de 20 milions d’euros: Parc de les Aigües, carrer Indústria, Goya, Concha Espina o els exteriors del Vapor Pissit. “Això no són eslògans; són fets”, diu Farrés, qui assegura que “la ciutat està en marxa”.

“Quan vam entrar trigàvem nou mesos en donar llicències, ara ho fem en mes i mig. És un canvi brutal i hi ha inversors que ja venen i ens diuen que hem millorat moltíssim”, diu Farrés.

Morell destaca en positiu un projecte que s’ha iniciat i culminarà aquest mandat: el pavelló esportiu dels Merinals. A més, assegura que s’inverteix a “tots els barris, que una mica abandonats sí estaven” i s’ha incrementat l’aposta per l’habitatge públic fins 528 habitatges de lloguer. Farrés destaca l’aposta per la seguretat.

“La seguretat no és patrimoni de la dreta. Però la seguretat tampoc és només parlar de policies. També és renovar l’enllumenat dels fanals per tenir més sensació de seguretat i apostar per la prevenció com les càmeres de seguretat. Ho seguirem fent”, ha afegit.

L’executiu considera que la mirada “verda” predomina les noves obres, s’estan arreglant entorns escolars i s’ha recuperat una certa capitalitat, amb l’ampliació de l’hospital Parc Taulí, el projecte de l’Escola d’Infermeria o el lideratge de la nova entitat de l’Arc Metropolità. I una mirada també social: durant el confinament es van comprar 360 tauletes tàctils pels estudiants sense recursos i s’han posat les violències masclistes al centre del debat. “Si això no són polítiques progressistes, que ens diguin que ho és”, diu Morell.

El futur de l’Oficina Gran Via – Ripoll

L’assessor del govern que encapçalava el projecte Gran Via – Ripoll, Toni Font, ha marxat de l’Ajuntament per ser director general de Memòria Democràtica. Segons Farrés, el projecte continua en marxa perquè “estàvem i estem convençuts i buscarem inversions” però no ha aclarit que es buscarà un nou assessor pel mateix càrrec o es configurarà el projecte d’una altra forma.

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell. Autor: Ajuntament / cedida.