Foto portada: Marta Farrés, al balanç amb la premsa. Autor: J.d.A.

Farrés: “Sabadell està objectivament molt millor que a l’inici del mandat”

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, fa una valoració positiva del mandat, que s’esgotarà d’aquí a cinc mesos. Aquest dimarts, ha passat comptes davant la premsa i ha assenyalat totes aquelles fites que el govern ha assolit des del 2019 fins avui dia. A trets generals, la gestió de Farrés s’ha saldat amb 105 milions d’euros d’inversions en 300 actuacions que han servit per “posar la ciutat en marxa i al mapa” gràcies a les inversions en equipaments, seguretat i espai públic, principalment.

105 milions d’euros i 300 actuacions: aquestes són dues xifres que expliquen el mandat de Marta Farrés. Per una banda, aquest dimarts l’alcaldessa ha desglossat part del pressupost destinat a defensar els interessos de la ciutat, com per exemple els 20 milions d’euros abocats en diferents equipaments municipals, així com la inversió extraordinària aconseguida per a l’Hospital Parc Taulí: “Hem multiplicat per 10 la inversió prevista. Dels sis milions hem passat als 65 milions d’euros”, ha destacat Farrés.

Per l’altra banda, la líder del PSC ha recuperat una de les màximes durant l’anterior campanya electoral, la d’impulsar millores en tots els barris, de nord a sud i d’est a oest, per assenyalar les més de 300 actuacions que han realitzat en els diferents barris; des de la renovació de la plaça de la Fuensanta al nord fins a la transformació del carrer Goya o la modernització del polígon de Can Roqueta al sud passant pel nou Passeig (més info: ‘El nou Passeig de la Plaça Major ja és una realitat‘).

“En aquests tres anys i mig hem governat, hem donat estabilitat i hem estat capaços de generar consensos per impulsar projectes de progrés col·lectiu. Malgrat la pandèmia, la guerra d’Ucraïna i la inflació, hem complert i hem posat Sabadell en marxa. Avui la nostra ciutat està objectivament molt millor que quan vam començar el mandat”, ha valorat Marta Farrés.

La mobilitat sostenible també és un dels punts on l’alcaldessa ha posat un tick. A banda d’haver invertit 19 milions d’euros en aquesta matèria, abans de marxar de vacances de Nadal el govern ho ha deixat tot preparat perquè l’any que ve el 62 per cent de la flota de Transports Urbans de Sabadell (TUS) sigui de baixes emissions. Concretament, l’any que ve, la TUS incorporarà 13 nous autobusos i gairebé la meitat, sis, seran completament elèctrics. La resta, híbrids. Seguint en clau energètica, Farrés també ha destacat que l’Ajuntament ha renovat el 90 per cent de l’enllumenat públic amb LEDS (més info: ‘Mig milió per canviar tot l’enllumenat de l’avinguda de Barberà‘).

La carpeta Gran Via – Ripoll és una de les més denses del mandat. A banda del projecte original Gran Via-Ripoll (més info: ‘L’Ajuntament preveu invertir 3,6 milions per fer 15 projectes a l’entorn de la Gran Via i el Ripoll‘), d’aquí se’n despengen dos més no poc polèmics: la Ronda Nord i el SurfCity. Farrés ha reafirmat la seva vocació per descongestionar la zona nord de la Gran Via amb aquesta ronda que enllaçaria Sabadell, Terrassa i Castellar del Vallès així com per fer lloc a la piscina d’onades artificials al costat de La Bassa.

Deures pendents

El Portal Sud i la primera residència pública per a gent gran són dos dels grans compromisos que Marta Farrés ha assumit en aquest mandat, però que no veuran la llum abans d’acabar-lo. Ho hauran de fer després, de cara als pròxims anys. No obstant això, Farrés sí que s’ha mostrat orgullosa per haver aconseguit posar fil a l’agulla a una demanda històrica (més info: ‘Acord per desencallar la residència del Sud‘) i força cautelosa a l’hora d’anunciar novetats respecte el reordenament de l’entrada sud (més info: ‘Les obres del Portal Sud començaran a principis del 2023, si tot va bé‘).

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

Pel que fa al mig miler d’habitatges públics que el PSC va prometre a l’inici del mandat, Farrés ha actualitzat el calendari, que va sobre el previst, i abans d’acabar l’actual mandat començarà la construcció de dues promocions noves: el complex per a gent gran a La Roureda i un centenar de pisos a Can Gambús (més info: ‘L’Ajuntament destinarà 28 milions a fer 150 pisos i un nou complex de gent gran‘).

Comments are closed.