Font: ManuelBustos.cat

Nou tràmit per començar les obres del Passeig de la plaça Major

  • La Junta de Govern aprova el projecte executiu de l’obra entre la plaça de l’Àngel i el carrer de la Palanca.

  • ICV critica la inconcreció del projecte i adverteix que falta finançament per acabar les obres.

La Junta de Govern Local ha donat llum verda per licitar les obres del Passeig de la plaça Major. També s’ha aprovat el projecte executiu de la fase entre la plaça de l’Àngel i el carrer de la Palanca. És un tràmit més per acabar amb una anomalia: una ciutat que té el seu pulmó obert des de fa dues dècades. Iniciativa per Catalunya Verds, a l’oposició, però malfia d’un projecte que considera inconcret i avisa que pot faltar finançament.

La Junta de Govern ha pres els acords necessaris que permeten iniciar el procés administratiu per a licitar les obres de la primera fase del Passeig. Així doncs, s’ha aprovat l’avantprojecte de la totalitat del passeig entre la plaça del Doctor Robert i plaça de l’Àngel. S’ha aprovat també el projecte executiu de la primera fase, entre la plaça de l’Àngel, el passeig Manresa i el carrer de la Palanca.

Primera fase de les obres

El Passeig serà un espai amb prioritat per vianants, urbanitzat en plataforma única, on només podrà accedir el transport públic, i el transport de serveis. Es plantaran arbres dins del Passeig Manresa, on s’han projectat unes jardineres i uns bancs de grans dimensions.

A la Plaça de l’Àngel es construirà un àrea de jocs per a infants, amb aparells de jocs recordant un petit circuit de tren adreçats a nens d’entre un i cinc anys. S’instal·laran dos gronxadors, molles, un multi- joc amb trepa i tobogan que es disposa simulant un túnel del circuit del tren, i un parasol amb uns tamborets disposats a mode d’estació de tren.

A la confluència del carrer de la Palanca amb el passeig de Manresa està previst ubicar un element, construït també com a banc per seure, que permetrà ubicar de nou l’antic sortidor original.

ICV insta l’ajuntament a aclarir les fases i a actuar amb celeritat

D’altra banda, la formació Iniciativa per Catalunya Verds insta l’ajuntamnet a clarifiar les fases i les zones fosques del projecte del passeig i a acabar les obres amb celeritat.

La formació ecosocialista recorda que, després de dos anys de silenci, el govern de Sabadell ha difós una imatge virtual del Passeig de la Plaça Major, el conveni amb la derivació del finançament del Passeig cap al soterrament de Can Feu/Gràcia i la primera fase de l’obra de la Plaça de l’Àngel.

ICV

A l’any 2009, s’inicià el procés participatiu per dissenyar el Passeig i un any després, al 2010, s’endegà el concurs d’idees, declarat desert. En aquest temps la ciutadania no ha disposat de cap informació sobre un indret clau de la nostra ciutat “que cap sabadellenc o sabadellenca menor de 25 anys ha conegut mai acabat”.

Segons ICV, la informació facilitada és de tot insuficient i no hi ha “cap explicació tècnica de com es materialitzarà el projecte”. Només “una imatge irrealitzable: pèrgoles florides sortint de testos sense base per suportar-los o passos amples en punts on són impossibles de desenvolupar”.

Passeig Virtual
Vista virtual del Passeig. Font: Ajuntament de Sabadell.

ICV ha traslladat al consistori el seu interès per saber quan “tindrem tot el recinte ben projectat, perquè pensem que la ciutadania i el comerç ja han demostrat amb escreix la seva paciència”. Per això, demanen que, amb la màxima celeritat, es faci pública tota la informació sobre el projecte.

Problemes de finançament

Al seu parer, “el tema més fosc” del projecte radica en el finançament de les obres. Segons el conveni recentment signat amb la Generalitat, els 400.000 euros previstos per a la Plaça Espanya i el Passeig es destinaran al pla de soterrament de vies de Gràcia/ Can Feu i no a acabar el Passeig. ICV es pregunta d’on sortiran el diners ara que l’Ajuntament està sotmès a un pla d’ajust que no permet ni alegries inversores, ni crèdits.

Foto Portada: ICV

One Comment