Foto portada: el portaveu municipal de Junts per Sabadell, Lluis Matas, intervenint en la presentació de la Festa Major, el passat dilluns. Autor: David B.

Lluis Matas ja actua com a Govern: el jugador número 12

L’aproximació – incorporació de Lluis Matas, i el seu grup municipal de tres regidors, al govern municipal cobreix etapes a marxes forçades. Almenys per la via dels fets. En els darrers 10 dies, Matas ha tingut agenda de regidor de govern i ha presentat iniciatives en solitari. Aquest dilluns es va colar i amb protagonisme, via Visit Sabadell, a la presentació del programa de la Festa Major.

No havia passat en tres anys, ni amb ell ni amb Lourdes Ciuró. I en pocs dies ha passat dues vegades: Lluis Matas, portaveu de Junts per Sabadell, formalment a l’oposició però principal soci de Marta Farrés i del PSC, presentant en solitari rodes de premsa del govern local. Ho va fer el passat 11 de juliol amb el mural dedicat a Tintín davant la parròquia de la Puríssima, i 48 hores més tard, en la presentació de la ruta de les xemeneies. Rodes de premsa convocades per l’Ajuntament, és a dir pel govern municipal, per explicar accions del govern per part d’un regidor que no forma part de l’executiu. Així són les coses en la Modern family de la política municipal.

Matas es cola mica en mica però sense pausa al govern. I no sorprèn ningú. A través de la marca Visit Sabadell, apareix per patrocinar activitats privades amb suport municipal com el Festival Observa, el Fresc Festival, o la pròpia Festa Major, de la que Visit Sabadell (que no deixa de ser l’Ajuntament) en patrocina el concert principal de Miki Núñez, que Matas va anunciar aquest dilluns com un regidor de govern més. I es cola també, a través del programa Gran Via-Ripoll, a les polítiques urbanístiques. Així va protagonitzar divendres una trobada amb el número 2 de la conselleria de Territori, Ricard Font, amb la regidora d’Urbanisme, Mar Molina, que va tenir un protagonisme secundari. Si no fos per Molina hagués semblat una reunió de Junts. Amb Molina, ho era entre governs i amb Matas a la taula. Amb companyia o sense, Matas cada cop hi és més.

Disposat a reforçar la via pactista a l’entrar com a regidor i cada cop més orgullosament allunyat d’Esquerra i la Crida, en el tram final del mandat actua de facto com a regidor número 12 del govern municipal (10 del PSC i Marta Morell). El jugador número 12. El favorit de l’entrenador. Aquell que surt de revulsiu a la segona part. No hi és a l’alineació titular però està encantat del seu protagonisme, disposat a aprofitar l’oportunitat al màxim. Farrés, entrenadora, portera i golejadora de l’equip a la mateixa vegada, el deixa fer i li passa la bola. I ell l’arronsa, la cuida, somriu i mira de marcar algun golet. El cert és que, agradi o no, no ha enganyat ningú. Fa un any ja avisava des d’aquest digital: “no canviaré el guió de Ciuró“. Més aviat el contrari: “Vinc a enfortir, a reforçar i a portar més enllà la tasca que hem fet. El que li vagi bé al PSC i a Podem gràcies a Junts serà bo per Sabadell”.

D’aquí 10 mesos, és un dels dubtes de les properes eleccions, es veurà si el seu electorat està tan content com ell amb el que està fent.

Foto portada: Lluis Matas, presentant els actes de la Festa Major com un regidor de govern més, aquest dilluns a la sala d’actes del Casal Pere Quart. Autora: Lucía Marín.