Oposició

L’oposició impugna ara el decret d’alcaldia accidental

  • Les cinc forces opositores denuncien el decret d’alcaldia del 7 de gener.

  • Avisen que els actes administratius signats per J.C.Sánchez poden ser nuls.

Els cinc grups de l’oposició de Sabadell han presentat un recurs contra el decret de nomenament de l’alcalde accidental, Juan Carlos Sánchez. Asseguren que no s’adiu a cap dels tres supòsits que contempla la llei. Avisa que els actes dictats per Sánchez poden ser nuls.

Convergència i Unió, Partit Popular, Entesa, Iniciativa i Esquerra Unida han presentat un recurs contra el decret de nomenament de l’alcalde accidental del passat dia 7 de gener.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va anunciar el dia 4 de desembre que davant el cas Mercuri, feia un pas enrere temporal i delegava la representació institucional de la ciutat en la persona de Juan Carlos Sánchez, tercer tinent d’alcalde. En el decret va al·legar absència de la ciutat entre el 4 de desembre i el dia 6 de gener.

Posteriorment, va fer un segon decret allargant de nou un mes més l’alcaldia accidental de Sánchez. Va fer l’anunci el 4 de gener i va signar el decret el dia 7 de gener. En aquest cas va al·legar que el jutge del cas Mercuri havia prorrogat 30 dies el secret de sumari del cas i que prorrogava el decret per “evitar que la representació institucional de la ciutat en actes públics es vegi afectada”.

Decret il·legal?

Ara, els cinc grups de l’oposició consideren que el decret del 7 de gener vulnera la llei de Bases del Règim Local: per un costat, Bustos nomena el tercer tinent d’alcalde, quan la llei determina que ho faci en el primer. Per altra banda, asseguren que el decret no es basa en cap dels supòsits previstos per la llei, que són tres: absència, vacant o malaltia.

L’oposició considera que Manuel Bustos actua al marge de la legislació municipal “minant” el prestigi de l’Ajuntament. Amb el recurs, l’oposició demana la nul·litat del decret. Asseguren que els actes administratius dictats per Juan Carlos Sánchez poden ser declarats nuls i ser impugnats.

PSC vs oposició: l’escalada que no té aturador

Des del passat 27 de novembre, quan va esclatar el cas Mercuri, la tensió entre el govern local i les cinc forces de l’oposició ha anat a més. El Ple va aprovar primer una moció demanant que s’apartessin els càrrecs imputats. Després es van rebutjar els pressupostos i les ordenances municipales per al 2013. En el ple de febrer es va aprovar la reprovació de Bustos i Juan Carlos Sánchez, a més de demanar les dimissions dels càrrecs imputats. Tot i això, el govern no s’ha mogut de la seva posició inicial: defensa dels companys imputats i presumpció d’innocència.

Fa una setmana, l’oposició va anunciar que canviarà les majories a les empreses públiques Ràdio Sabadell, VIMUSA i Promoció Econòmica. Ara demanen la nul·litat d’un decret que, des del primer dia algunes forces polítiques van qualificar com a il·legal. El propi govern va reconéixer en el ple de gener que no complia els tres supòstis legals, però va dir que ho havien fet per donar sortida a una demanda de l’oposició.

Foto portada: Els portaveus de l’oposició, fa uns dies al casal Pere Quart. Autor: J.d.A.

2 Comments