Paco Bustos i Manuel Bustos. Autor: @corrupcioSBD via Twitter.

L’acusació popular demana 8 anys de presó per a Bustos pels endolls al Consorci de Residus

Lo digo, Manuel, para que evalúes los riesgos, ¿vale? Todo el Consorcio de Residuos, pràcticamente todo, es partido, ¿eh? En Sabadell. Que se verá…”, li deia el gerent del Consorci de Residus del Vallès Occidental a Manuel Bustos l’abril de 2012. Bustos ja tenia el telèfon punxat. I aquella peça separada del cas Mercuri arribarà en breu a judici. L’acusació popular demana vuit anys de presó per a Bustos, tres per tràfic d’influències i cinc anys per falsedat documental, prevaricació i malversació de fons públics.

Es tracta de la peça 31 del cas Mercuri. Ha d’aclarir si el bustisme utilitzava les institucions comarcals com a porta giratòria per col·locar militants o simpatitzants. Després d’una llarga instrucció, la peça 31 està preparada per començar la fase de judici un cop que les acusacions i les defenses presentin els seus escrits.

Aquest dimarts s’ha conegut l’escrit d’acusació de la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, qui demanarà vuit anys de presó per a Bustos, tres per tràfic d’influències i cinc per falsedat documental, prevaricació i malversació. A més li demanen 12 anys d’inhabilitació especial i multa superior als 200.000 euros.

Manuel Bustos; Paco Bustos; Paco Fernández

Hi ha altres investigats: Paco Bustos, germà de Manuel, regidor a Sabadell i primer secretari de la federació Vallès Occidental Sud del PSC. Li demanen cinc anys de presó i cinc d’inhabilitació especial per falsedat documental, prevaricació i malversació. El tercer acusat serà Paco Fernández, l’home de Bustos a les institucions comarcals i qui el va avisar que “todo el consorcio es partido“. Li demanen una inhabilitació de 12 anys per prevaricació adminsitrativa.

Anticorrupció també demana vuit anys per a Bustos

La petició de pena de l’acusació popular és molt similar a la que va fer Anticorrupció (més info: ‘Anticorrupció demana 8 anys de presó per Bustos per endollar personal a institucions superiors’). El judici es farà a l’Audiència Provincial de Barcelona, en una data encara per determinar.

Més informació:

Foto portada: Paco Bustos, a l’esquerra, i el seu germà Manuel, entrant a un judici al TSJC l’any 2015.

FES-TE SUBSCRIPTOR!

Si t’agrada iSabadell, ajuda’ns a créixer i fes-te SUBSCRIPTOR. A més, tindràs avantatges exclusius.

Consulta AQUÍ els avantatges i FES-TE SUBSCRIPTOR ARA, AQUÍ.

Comments are closed.