Podem es reivindica en el seu novè aniversari: “Hem canviat el taulell polític”

Fa nou anys que Podem va irrompre a l’escenari polític espanyol i la majoria de delegacions municipals ho han celebrat a les respectives ciutats. A Sabadell, la formació ha organitzat un acte obert a tota la ciutadania a la plaça de l’Argub, al Parc Catalunya. Hi ha assistit el diputat d’En Comú Podem al Congrés, Ismael Cortés, i la coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, Conchi Abellán, que han acompanyat als representants sabadellencs Alejandra Sandoval i Antonio Roa. Entre tots plegats han posat sobre la taula els valors del partit i els objectius a aconseguir en els pròxims comicis.

Podem ha celebrat el novè aniversari del partit al Parc Catalunya amb un acte obert a la ciutadania. Sota el lema ‘9 anys amb un peu a les institucions’, la cap de llista del partit, Alejandra Sandoval, ha volgut fer autocrítica de la seva evolució per enfocar la cursa electoral que tot just ara comença:

“Hem anat aprenent a través de la prova i error i això explica diferents fets que han ocorregut a Sabadell. Hi ha hagut alguna secretaria que ha provocat escissions, però aquí neix l’oxigen i les ganes de dir ‘això no és el que volem’. I aquí neix una nova direcció molt esperançada i amb un gran equip que ens acompanya. Estem esperançats”.

Amb aquestes paraules, Sandoval ha fet referència a l’expulsió de la segona tinenta d’alcaldessa Marta Morell del partit a mitjans del 2021 (més info: ‘Podem expulsa Morell i li demana l’acta de regidora‘) i, en aquest sentit, es mostra orgullosa de la nova coalició amb En Comú Sabadell (més info: ‘Fora del tauler Morell, els comuns i Podem anuncien que aniran junts a les municipals del 2023‘).

L’alcaldable de la coalició Sabadell En Comú Podem serà Joan Mena, qui aquest dissabte justament estava reunit amb el seu partit per acabar de configurar l’equip que l’acompanyarà a les eleccions del maig. En el seu lloc, la cap de llista de Podem, Alejandra Sandoval, ha destacat els principals reptes que entomen d’ara endavant: erradicar la corrupció, evitar el Quart Cinturó, abocar més recursos als barris, fomentar els pressupostos participatius i crear més espais socials. Unes tasques que, segons el seu punt de vista, no s’estan treballant com caldria per part del govern municipal.

“Sabadell no és l’espai dels titulars per una piscina d’onades, sinó que Sabadell és aquella ciutat aixecada per la gent dels barris i la classe treballadora. Per tant, les polítiques que s’han de fer en aquesta ciutat han de protegir tota la gent que ho està passant malament o que ho passarà malament a causa de la inflació. El govern municipal s’ha de posar amb això, però no ho fa; només fa mesures estrella per treure titulars. Això s’ha d’acabar”, ha sentenciat la coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, Conchi Abellán.

Tot i aquestes reivindicacions, l’objectiu de l’acte d’aquest dissabte a la plaça de l’Argub ha estat el de celebrar la seva trajectòria a escala local, autonòmica i estatal i el de reafirmar l’esperit original del partit: el moviment dels indignats, també conegut com a 15-M: “Fa nou anys que vam néixer de la indignació. No sabíem ben bé que s’havia de fer, però sabíem que havíem de sortir per lluitar i canviar les coses. Fa nou anys que ho estem transformant tot i hem aconseguit canviar el taulell polític, canviar les majories i hem aconseguit fer un govern de coalició per impulsar noves mesures a la ciutat. Per tant, ho continuarem fent amb Joan Mena al capdavant”, ha anunciat Abellán.

Foto portada: la coordinadora de Podem Catalunya, Conchi Abellán, la cap de llista de Podem Sabadell, Alejandra Sandoval, i el secretari de la delegació municipal, Antonio Roa. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.