Bustos 4 desembre

Polèmica entre l’Entesa i el PSC per les reunions de Bustos amb les entitats

  • L’Entesa denuncia que Bustos utilitza les entitats de Sabadell “per finalitats personals”.

  • El PSC assegura que l’Entesa coacciona els qui mostren suport a l’alcalde.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, s’està reunint des de fa uns dies amb entitats de diversos sectors per explicar el seu posicionament del cas Mercuri. Per exemple, el 28 de desembre va haver-hi una reunió amb algunes entitats. L’Entesa per Sabadell ha fet públiques les trobades assegurant que són actuacions “mancades de tota ètica”.

Segons ha pogut saber iSabadell, com a mínim s’ha produït una reunió. Va ser el dia 28 de desembre a la tarda a la seu del Col·legi Oficial d’Agents Comercials. Hi van assistir un petit grup de persones, d’entre 15 i 20. Entre elles, l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, la tinent d’alcalde d’Economia, Montserrat Capdevila, i el propi president del Col·legi, Eduard Gutés, a títol personal.

La reunió va durar unes dues hores i hi havia representants d’algunes entitats culturals de la ciutat. També professionals autonòms. La reunió va servir perquè Bustos exposés la seva versió del cas Mercuri, en la que es posiciona com a víctima d’una persecució política i judicial.

A més de tot això, en la trobada l’alcalde va carregar amb força, i de forma airada contra Convergència i Unió, un fet que va sorprendre alguns entitats sobretot per les formes i el to de les explicacions, i també va explicar tot el patiment que li està suposant el cas Mercuri a la seva família.

Ús il·lícit de les entitats?

L’Entesa creu que Bustos està utilitzant les entitats per finalitats personals. L’Entesa diu que “esgrimeix un relat victimista” afirmant que el cas Mercuri és una “conxorxa política i judicial” contra la seva persona.

Moltes de les entitats que assisteixen a les sessions organitzades per l’alcalde Manuel Bustos ho fan per deferència, o per no ser mal vistes malgrat l’escepticisme inicial, però en surten amb veritable preocupació pel baix nivell de les argumentacions que utilitza per defensar-se, pel victimisme com estratègia, però sobretot pel fet d’utilitzar situacions familiars per provocar llàstima i complicitat”, assegura l’Entesa.

L’Entesa per Sabadell, que té dos regidors a l’oposició, assegura que en les reunions no es dóna cap explicació “mínimament raonable dels motius pels quals estan imputats” l’alcalde i part del seu govern. Demanen al govern local del PSC que “deixi de fer servir la seva influència envers les entitats ciutadanes” per “imposar el seu criteri per interessos particulars”.

Bustos està imputat per diversos delictes contra l’administració pública, com la malversació de fons públics, el tràfic d’influències o l’omissió del deure de perseguir el delicte. Malgrat tot, el cas està encara en fase d’instrucció i cal veure si quan es faci l’auto de processament Bustos està finalment acusat o no.

El PSC acusa l’Entesa de coaccionar les entitats

En resposta a les afirmacions de la plataforma cívicopolítica, la secció local del Partit dels Socialistes de Catalunya ha publicat un comunicat acusant-los de voler coaccionar les entitats “que volen mostrar suport cap a l’alcalde”. Per tant, el PSC considera que totes les entitats assistents han mostrat el seu suport a l’alcalde:

Si algunes persones han traslladat la seva confiança i suport a l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, pel procés judicial que està vivint, el que ha de fer l’Entesa és respectar-ho i deixar de pressionar en sentit contrari”, asseguren els socialistes.

Els socialistes asseguren que amb les reunions les entitats estan mostrant “respecte, suport i solidaritat personal a Bustos”. Segons algunes informacions, a part de la reunió mantinguda el dia 28 de desembre al COAC, podria haver-hi hagut alguna més al domicili particular de l’alcalde aprofitant les festes nadalenques.

NOTA POSTERIOR

Segons ha assenyalat Eduard Gutés a iSabadell, les persones que van assistir a la reunió del dia 28 de desembre ho van fer a títol personal i no en representació de cap entitat. Així mateix, Gutés desmenteix que en cap moment hi hagués referències “de forma airada” contra CiU.

Finalment, assegura que el Col·legi Oficial d’Agents Comercials cedeix les instal·lacions a “tots aquells qui ens les demanin”. D’altra banda, assegura que, també a títol personal, es sent manipulat per l’Entesa per Sabadell.

Foto portada: L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i part del seu govern.

16 Comments