La Vie Bohème

‘La Vie Bohème’ omple el Principal per Nadal

Joventut de la Faràndula, després de reprendre els muntatges de Nadal a la Nit amb Qui talla el Bacallà, Mentiders o El Cafè, han tornat a omplir el Teatre Principal amb el musical La Vie Bohème.

El muntatge dirigit per la jove Alba Collado, que s’estrena en la direcció acompanyada per Pol Moix, Alba Grau, Jessica Martín i Maria Ferrandiz, és un musical que s’inspira en el clàssic espectacle de Broadway Rent i en l’òpera de Puccini La Bohème. Explica la història d’un grup d’artistes que lluiten per trobar el seu instint creatiu dins d’un món en què no encaixen i que els envolta de condicions precàries degut a les drogues o la falta de diners.

El musical ha comptat una posada en escena contemporània i fresca. Conté cançons interpretades en directe, coreografies acurades i una combinació d’interpretacions davant l’espectador i d’altres darrera el ciclorama, projectant ombres xineses, creant un efecte sorprenent en algunes de les escenes.

Alba Grau i Xavi Clapés

A La Vie Bohème hi participen una dotzena d’actors, alguns d’ells cares molt conegudes en els muntatges de Joventut de la Faràndula, com Alba Grau que va participar al Món del Màgic d’Oz i que repetirà en el seu paper de Rapunzel, en el proper muntatge de l’entitat. O Xavi Clapés que va participar també al Món del Màgic d’Oz i que hi tornarà en el paper de Gynn Fisher a Rapunzel, la princesa perduda. D’altra banda tots dos dirigiran plegats l’estrena de la temporada de l’entitat, El préssec gegant, que es podrà veure a partir del 18 de maig al Teatre La Faràndula.

La Vie Bohème
Un moment del muntatge. Autor: David B.

Altres membres de l’elenc, en canvi, s’han estrenat com actors de musicals en aquest muntatge, aconseguint un resultat coral molt satisfactori. La resta del repertori l’ha format Marc Solé, que pren un dels papers protagonistes en el muntatge i a qui actualment es pot veure com a Lluquet a Els Pastorets, Marc Granado i Manel Dalmases que també participen a Els Pastorets interpretant a Sant Miquel, Tura Torras, Daniel Mallorquín, Marina Xeix, Paula del Río, Joan Monistrol, Núria Tarruell, Ignasi Laencina i Núria Arboleda.

La posada en escena ha utilitzat elements imaginatius, amb una escenografia austera, pràcticament inexistent, però amb els elements claus i necessaris per a la realització del muntatge. En l’obra s’han combinat diverses disciplines, com son el disseny de moda o el disseny audiovisual.

Foto portada: alguns dels personatges de La Vie Bohème. Autor: David B.