Recepció de Lluís Rivera, guanyador d'un Goya. Autor: David B.

Lluís Rivera, premi Goya: “hi ha un auge en les gravacions al Vallès”

El sabadellenc Lluís Rivera, guanyador d’un premi Goya als millors efectes especials per la seva feina a la pel·lícula Superlópez, aquest divendres ha estat rebut per l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant i el regidor de Foment de les Arts Audiovisuals, Miquel Soler.

Rivera, fundador de l’empresa d’efectes especials i de doblatge In Extremis Film Services, ubicada a Barberà del Vallès, aposta pel Vallès i la indústria vallesana en el 80 per cent de les seves compres. Assegura que aquest “és un Goya treballat al Vallès i rodat al Vallès. Amb Superlópez vam estar una setmana rodant a l’Artextil de Sabadell”.

Aquest és el segon premi Goya que guanya Rivera. El primer va ser fa dos anys amb la pel·lícula Anacleto agente secreto i fa uns va guanyar el premi Gaudí per a la mateixa categoria, essent el quart Gaudí de la seva carrera professional.

Recepció de Lluís Rivera, guanyador d'un Goya. Autor: David B.
Recepció de Lluís Rivera a l’Ajuntament. Autor: David B.

Rivera assegura que quan va escoltar el seu nom a la gala dels Goya, va sentir “molt orgull d’equip”. “Només represento un petit exèrcit de persones que treballen amb mi. Tenir dues nominacions era molt important i ja començar a semblar-nos al gran Reyes Abades”.

“Els productors estrangers es troben molt còmodes rodant al Vallès. Hi ha un auge brutal de gravacions degut a les produccions de les plataformes i pel tema de la publicitat”, assegura. Arriba a un punt que “no tenim prou infraestructura a nivell de platós o decorats exteriors per poder abastir el treball que realment podria venir”.

Rivera ha explicat també que actualment estan participant en dos rodatges per a la plataforma Netflix als platós de Terrassa i normalment a Sabadell fan molts rodatges al Parc de Catalunya, a l’Eix Macià o als voltants del Mercat Central, entre d’altres localitzacions. Actualment estan treballant per a la pel·lícula Bajo Cero de Lluis Quilez, produïda per Morena Films.

Foto portada: Rivera amb el darrer Goya. Autor: David B.