La cooperativa de crèdit i serveis financers Caixa d’Enginyers ha obert aquest dilluns la seva primera oficina a Sabadell. Està situada al carrer de la Indústria, propietat de la Fundació Caixa Sabadell i que havia estat seu durant una dècada de la Fundació Bosch i Cardellach. Segons un comunicat de Caixa d’Enginyers, es tracta d’una de les 11 sucursals Avant que tenen a Catalunya.
En aquests espais, expliquen, a banda de les funcions operatives d’una oficina bancària, hi ha un centre d’atenció personalitzat als socis sabadellencs i vallesans d’aquesta cooperativa de crèdit, que ha tingut un gran creixement des de fa uns anys. Segons Caixa d’Enginyers, en el darrer any han tingut un creixement de socis del 7 per cent al Vallès Occidental, gestionant un volum de negoci de 294,4 milions d’euros.
“Aquesta nova oficina ens permetrà créixer en tot el Vallès Occidental i especialment a Sabadell, un important centre econòmic de Catalunya”, assegura el director general de Caixa d’Enginyers, Joan Cavallés.
Es preveu la inauguració oficial a finals del mes de novembre, en funció de l’evolució de la pandèmia. L’edifici té un auditori amb capacitat per a un centenar de persones.
De la crisi interna a la Bosch i Cardellach a Caixa d’Enginyers
El local és propietat de la fundació hereva de l’Obra Social Caixa Sabadell, la Fundació 1859 Caixa Sabadell, qui el tenia cedit gratis (en règim de comodat) a la Fundació Bosch i Cardellach (FCB). Davant la caiguda d’ingressos de la fundació, el centre d’estudis es va mudar, amb gran polseguera, a l’Espai Cultura, per acabar tornant al carrer Indústria i finalment tornar de nou a l’Espai Cultura, on compta amb un espai propi i una nova sala d’actes i de reunions. El trasllat en millors condicions que les inicials va ser el darrer gran projecte de Josep Maria Benaul, mort recentment, com a director de la FBC.
El lloguer de l’oficina a Caixa d’Enginyers ajudarà a la sostenibilitat de la fundació hereva de Caixa Sabadell, qui busca llogater per al seu edifici icònic, el Palau de l’Estalvi del carrer Gràcia, seu històrica de l’extinta caixa.
Més informació:
9 claus per entendre què passa a la Fundació Bosch i Cardellach