Fotos: Nerea Bueno

Leroy Merlin defensa la seva forma de calcular l’IAE

La multinacional francesa Leroy Merlin defensa el seu criteri a l’hora de pagar l’Impost d’Activitats Econòmiques, mitjançant el qual manté un litigi amb l’Ajuntament. L’empresa assegura que el seu criteri ha tingut el suport de la Direcció General de Tributs del ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

Leroy Merlin tributa l’IAE com si tingués diverses petites botigues especialitzades mitjançant l’alta a diversos epígrafs d’activitat. L’Ajuntament reclama que paguin mitjançant l’epígraf de gran superfície comercial. La mateixa reclamació que manté amb Ikea, i també amb Conforama, que fa ascendir la quantia a abonar (més info: ‘Tres operadors van eludir 1,4 milions entre 2012 i 2015‘). Després de demanar una sèrie de quantitats amb interessos, les empreses van pagar-les i després van presentar recurs contenciós. Però van seguir aplicant el mateix criteri i l’Ajuntament ha sancionat tant Leroy Merlin com Ikea amb més de 700.000 euros (més info: ‘Nou episodi del pols entre l’Ajuntament, Ikea i Leroy Merlin‘). Tot plegat encara a l’espera de les resolucions definitives, ja que presentaran recurs.

Després de saber-se la sanció, l’antic LM s’ha defensat públicament i assegura que mantenen la seva postura, recolzada al seu parer per la Direcció General de Tributs del ministeri d’Hisenda, a qui van presentar consulta tributària. A hores d’ara, s’està esperant la resolució tant de la sanció com del criteri a aplicar.

Foto portada: l’establiment de Leroy Merlin, al polígon comercial Via Sabadell. Autor: N.Bueno.