Noves fires a Sabadell

Les novetats de Fira Sabadell pel 2012

  • Fira Sabadell tindrà aquest any catorze mostres.

  • Cotxes clàssics, playmobils i modelisme ferroviari, entre les novetats.

La programació de Fira Sabadell comptarà aquest any amb catorze fires, en principi una més que l’any 2011. Es repeteixen els salons clàssics, com Catavins, Fira Nuvis o la Fira de Vehicles d’Ocasió i se n’afegeixen alguns de nous. Entre ells, un saló dedicat a les joguines PlayMobil, un al modelisme ferroviari o un tercer pels cotxes clàssics.

La tinenta d’alcalde d’Economia i Serveis Centrals, Montserrat Capdevila, ha assegurat que l’objectiu és mantenir i consolidar les fires que ja són habituals i integrar-les al màxim amb  la ciutat.

Calendari firal

La previsió de fires per aquest any és la següent:

· ExpOtaku: ja celebrada.

· Fira d’antiguitats: 11, 12 i 13 de maig.

· Fira de l’eficiència energètica: casos pràctics i debat per rebaixar la factura en energia d’empreses i comerç. Entre el maig i el juny.

· Saló del Vehicle d’Ocasió: durant el mes de juny i impulsat pel Gremi de Tallers del Centre Metal·lúrgic.

· Fira del Comerç: es farà el mes de juny i vol ser la fira amb més stands de l’any. Segons Capdevila, es vol mostrar el dinamisme comercial de tota la ciutat durant la seva durada.

· ClassicMotor Sabadell: es farà el 29 i 30 de juny, i 1 de juliol, organitzat pel Motor Club Sabadell, impulsor del Ral·li de la Llana.

· Clicks de Playmobil: una de les novetats, amb jocs per a tots els públics i col·leccionistes de Cliks.

· Fira de Tren Modelisme Ferroviari: el 22 i 23 de setembre, és una altra de les novetats. La Fira es celebrava a Castellar però el seu creixement ha obligat a traslladar-la al recinte firal sabadellenc.

· Expoterraria: 22 i 23 de setembre, és el saló dels rèptils, amfibis, peixos i els seus productes i accessoris.

· Espiritualmente: 6 i 7 d’octubre, una alternativa al creixement personal i misteris.

· Fira Nuvis: segurament, el saló amb més edicions de la ciutat, es celebrarà del 19 al 21 d’octubre amb tot allò relacionat amb els casaments.

· Expoaventura: del 26 al 28 d’octubre, és la fira d’esports d’aventura.

· Reinnova: fira sobre sostenibilitat i recursos energètics, és un congrès que es celebrarà a finals d’octubre.

· Catavins: arribarà a la seva cinquena edició durant el mes de novembre.

L’any passat van caure tres fires

Fira Sabadell no escapa de la crisi. L’any passat es van programar setze fires i finalment tres no es van poder celebrar. Capdevila ha assenyalat que “ho valorem en positiu perquè podria haver estat pitjor” en el context econòmic actual.

La previsió municipal és que el Saló Reinnova sigui el que mogui més volum de negoci. En canvi, fins ara Catavins ha estat el que ha tingut més expositors, tot i que es preveu que potser aquest any el superi la Fira del Comerç.