El tanatori es veu obligat a deixar de prestar serveis no autoritzats

L’ajuntament de Sabadell ha obligat la concessionària del tanatori municipal, l’empresa Torra SA, a deixar de prestar serveis pels quals no té llicència. Segons el consistori, la denúncia d’Iniciativa per Catalunya Verds tenia raó. Els ecosocialistes van treure fa uns dies a la llúm pública aquestes irregularitats.

Torra SA té la concessió del servei de pompes fúnebres a la ciutat i també la gestió del cementiri i el crematori municipal. Però a més segons la denúncia d’ICV prestava serveis de naturalesa jurídica a alguns familiars de persones difuntes que, sovint, multiplicaven el cost que ofereixen les vocalies d’enterrament. Els ecosocialistes denunciaven que aquests serveis jurídics  no estan inclosos en la concessió municipal.

El consistori ha investigat els fets, arribant a la conclusió que la denúnica d’ICV és verídica i ha obligat la concessionària del tanatori a deixar de prestar aquests serveis. La regidora de Salut, Cristina Moreno, ha exigit en declaracions a Ràdio Sabadell que s’aturi la prestació dels serveis de forma immediata, a l’espera de prendre una decisió definitiva “clarificant la nostra postura i les clàusules” (més info: ‘ICV denuncia que al tanatori es poden oferir serveis no contemplats a la concessió‘).