Rebuda Queralt Castellet

La sabadellenca Queralt Castellet reivindica el paper de les dones en el món de l’esport

“L’snowboard és un esport minoritari però, a banda, les dones sempre hem anat per darrere”. Així ho ha explicat l’esportista de Sabadell Queralt Castellet, que competeix en snowboard, i que ha destacat la diferència que hi ha entre homes i dones al món de l’esport en una recepció institucional que se li ha fet aquest dimecres a l’Ajuntament de Sabadell.

També hi ha fet referència Marisol Martínez, regidora de Comerç, Consum i Esports, que ha volgut “destacar l’esport femení, donar-li visibilitat i recordar que el reconeixement i els patrocinadors no són els mateixos”. Martínez també ha desitjat molta sort a Castellet perquè pugui arribar a ser campiona del món en mig tub (half pipe), la seva modalitat.

Per la seva banda, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha dit que “des de la ciutat treballem perquè qui despunta en l’esport pugui tenir les eines per mantenir-se a l’elit”, afegint que “les dones ho teniu més difícil pels sponsors i la presència als mitjans”. Serracant ha explicat que la recepció a l’ajuntament és un “reconeixement per tants anys a l’elit i per lluitar per fer un esport que no es practica a la ciutat”.

Subcampiona del món en mig tub

Castellet està instal·lada ara mateix a Sabadell mentre es recupera d’una lesió a l’espatlla, de la qual va ser operada, però espera tornar a entrenar i competir a partir de l’octubre. “Venir a Sabadell és una de les poques coses que és un reset, em permet recuperar energies i desconnectar quan estic enmig de la temporada”, ha explicat l’esportista.
“El pròxim objectiu és anar al campionat del món i guanyar”, ha dit. Vol millorar la segona posició aconseguida al 2015. La rider sabadellenca també té una espina clavada amb els Jocs Olímpics d’Hivern. Hi ha participat en quatre ocasions i a Pyeongchang, aquest any, va aconseguir quedar setena, la seva millor classificació. “És una espina que no vol sortir però és un al·licient per continuar, perquè vull anar als pròxims”, assegura.

Foto portada: Queralt Castellet en la recepció a l’Ajuntament. Autor: Lídia Arderiu