Francesc Garriga

Francesc Garriga presenta el seu nou llibre, ‘Tornar és lluny’

El poeta sabadellenc Francesc Garriga i Barata, que té 81 anys, ha guanyat el seu darrer premi Carles Riba amb el seu nou llibre Tornar és Lluny.

Garriga diu en una entrevista a TV3: “En aquest llibre passo comptes amb mi per burro”. El poeta narra els sentiments més profunds sobre la seva vida, és a dir la seva perspectiva i també com veu el seu futur. Garriga entorn el guardó afirma també: “Hagués preferit que me l’haguessin donat més jove, per poder-lo gaudir amb els que ja no hi són”.

Però qui és Francesc Garriga?

Francesc Garriga és un poeta molt conegut per uns, molt desconegut per uns altres. Garriga va néixer el 26 d’abril de 1932. Garriga és llicenciat en lletres Germàniques. Entorn la seva vida professional, l’escriptor sabadellenc s’ha dedicat a l’ensenyament de les humanitats a l’escola de Sant Gregori a Barcelona. Es declarà deixeble seu Xavier Bosch (periodista català i presentador de l’Àgora de TV3). El poeta comença a publicar obres en les editorials Proa i Columna.

L’escriptor sabadellenc té diverses obres, entre elles : Entre el neguit i el silenci, Foc nostre, Paraules, Paraules cap al tard, Els Colors de la nit, Setembre, Ombres, Temps en blanc, La nit dels peixos, camins de serp, Ragtime i el seu darrer llibre Tornar és lluny. Garriga té un seguit de premis i guardons com Vila de Vallirana Josep Maria López Picó de Poesia (1991), l’englantina d’or als jocs florals de Barcelona (2004), Premi Cavall Verd (2012) i el seu darrer guardó Premi Carles Riba (2012).

Garriga dedica aquest darrer llibre a l’Aran Bosch i Planas, uns amic del poeta i també el dedica a en Daniel Martínez Méndez, un dels seus nets. Garriga acaba aquest darrer llibre seu dient: “Les mans d’un vell son sàvies i tenen fam. Són fam. Carícia de Fam, la mà de cap al tard”.

Foto portada: El poeta sabadellenc, en una imatge d’arxiu. A la dreta, alguns dels seus volums. Autor: cedida.