CASSA

ICV declara la guerra al control d’AGBAR sobre la Companyia d’Aigües

  • La formació ecosocialista vol una declaració ciutadana contra l’operació empresarial.

  • Asseguren que la ciutat no pot permetre’s perdre la gestió de CASSA.

Iniciativa per Catalunya Verds insta l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, a fer públic un posicionament municipal sobre l’oferta pública d’adquisició de l’empresa CASSA a Aigües de Barcelona (AGBAR). ICV es mostra contrària a aquesta operació, malgrat que els principals accionistes locals la veuen amb bons ulls.

L’ajuntament de Sabadell té un 24,5 per cent del total d’accions de CASSA, i és el principal accionista. D’aquesta part, el 20 per cent no la pot vendre. Sí la resta. L’empresa Aigües de Barcelona (que intenta ara fer-se amb CASSA per segona vegada) ja té el 13 per cent d’accions. Així mateix, Banc Sabadell, Unnim, el Gremi de Fabricants i la Cambra de Comerç tenen un preacord per a vendre les seves accions a CASSA. En total, sumen un 24 per cent més.

La posició d’ICV

Iniciativa per Catalunya Verds es mostra contrària a aquesta operació. La setmana passada, la portaveu a l’Ajuntament, Carme Garcia, i el membre de l’executiva del partit Josep Mª Matencio, es van reunir amb el president de CASSA, Xavier Bigatà, per a recollir més informació.

CASSA té la concessió del servei d’aigües de la ciutat fins a l’any 2048. Hi treballen 220 persones. L’Ajuntament té quatre consellers en la Junta d’Accionistes.

ICV fa una crida a les entitats sabadellenques i als accionistes privats, per tal que no Sabadell no perdi la gestió local, de proximitat i amb interés de ciutat de l’aigua, un bé bàsic i comú que gestiona CASSA. És en aquests moments més que mai que hem de preservar entre totes i tots el control de serveis i empreses mixtes amb voluntat de servei públic”, asseguren els ecosocialistes.

Només tres membres del Consell d’Administració, fins ara, s’han mostrat contraris a l’operació. Entre ells, el vicepresident de CASSA, Lluis Bacardit, imputat al cas Mercuri per presumptes sobresous.

Impulsen una declaració ciutadana contra l’OPA

ICV vol que la societat sabadellenca es mostri contrària al control d’AGBAR sobre CASSA (controlada per l’empresa francesa Suez) com ho va fer l’any 2010, quan es va aturar aquesta operació en un primer terme. No obstant, ara sembla més difícil. ICV vol una declaració ciutadana contra l’OPA.

En aquest sentit, ICV vol escoltar l’opinió de l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez i l’insta a posicionar-se a favor de continuar la gestió actual.

En cas que lamentablement l’OPA es dugui a terme, [ICV] s’oposarà a qualsevol venta d’accions per part de l’Ajuntament i vetllarà de manera persistent i bel·ligerant per evitar que els beneficis de l’OPA es paguin amb l’increment de les tarifes de l’aigua per part dels ciutadans i ciutadanes de Sabadell”, asseguren.

Si la Comissió Nacional del Mercat de Valors autoritza l’OPA d’AGBAR sobre CASSA, la Junta d’Accionistes de la Companyia d’Aigües de Sabadell haurà de posicionar-se en breu sobre aquesta opció.

Foto portada: Seu central de CASSA, al carrer Concepció. Autor: CASSA.