Caserna Guàrdia Civil Sabadell

Caduca el procediment judicial per recuperar la caserna de la Guàrdia Civil

El procediment de la Comissió Jurídica Assessora sobre la caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell ha caducat. Un gerro d’aigua freda per als interessos municipals, ja que caldrà tornar a engegar tot el procés si volen que l’ens consultiu de la Generalitat digui la seva.

L’Ajuntament va enviar el dictamen a la Comissió Jurídica Assessora i, segons es va dir en el seu dia, es trigarien uns sis o set mesos en saber l’opinió vinculant d’aquest ens (més info: ‘L’Ajuntament porta a ens de la Generalitat el conflicte de la caserna‘). L’estratègia era aconseguir la caserna sense pagar un euro al miniteri de l’Interior. Però, en realitat el termini del procediment era de tres mesos. El temps ha corregut tan ràpid que el procediment ha caducat. I ha quedat arxivat.

Divendres passat el portaveu del Partit Popular, Esteban Gesa, ho va avançar, demanant la dimissió del responsable d’Urbanisme, Maties Serracant (més info: ‘Gesa demana la dimissió de Serracant‘). I aquest dimarts el quatripartit ho ha reconegut.

Ens hem trobat atrapats enmig d’un procés amb un termini de resolució excessivament curt”, diu Serracant. El govern municipal engegarà de nou tot el procés, i té previst enviar al ple de la setmana vinent de nou el dictamen. “Estem molt a prop d’aconseguir una resposta que serà vinculant i que pot retornar la caserna a la ciutat”, finalitza el regidor. “Voldríem anar més ràpid per recuperar la Caserna, però hem de seguir els tràmits legals”.

Segons fonts municipals, el termini que marca la llei per resoldre aquests procediments s’ha ampliat, dels tres mesos als sis mesos. Esperen que el dictamen es pugui concloure a la segona.

Ocupació de la caserna

Des de fa un parell de setmanes, els 9.000 metres quadrats de la caserna de la Guàrdia Civil està ocupada per col·lectius de la ciutat, que reivindiquen el seu ús públic i la titularitat municipal (més info: ‘Ocupen la caserna de la Guàrdia Civil‘).

Foto portada: la caserna, des de l’exterior, l’any 2015. Autor: O.Orriols.