Foto portada: membres de la Crida per Sabadell, presentant el 'Judici a la banca' al carrer de Gràcia. Autor: J.d.A.

Crida a boicotejar el Banc Sabadell pel canvi de seu social

“Bon vent i banca nova!”. Així es refereix la Crida per Sabadell, formació política que ara mateix ostenta l’alcaldia de Sabadell, davant el canvi de domicili social del Banc Sabadell. Els anticapitalistes criden al boicot al BS i l’exhorten a deixar d’usar el nom de Sabadell.

La Crida assegura que no estan sorpresos pel canvi de domicili social del Banc Sabadell però l’enmarquen en l’estratègia de la “por i pressió política” per intentar aturar “l’autodeterminació” del poble català.

Un cop més, el Banc Sabadell fa una mostra miserable de l’exclusiva defensa dels seus beneficis privats”, asseguren en un comunicat.

Davant la imminència del canvi de domicili social, aprovat aquest dijous en el consell d’administració del BS, crida la ciutadania a boicotejar el banc, tot convidant a “retirar els seus diners, donar de baixa els seus comptes i deixar d’operar amb aquestes entitats”. Aposten de forma “decidida i clara” per la “banca ètica i l’economia social i solidària”.

Josep Oliu
Josep Oliu, president del Banc Sabadell, en la darrera Junta d’Accionistes. Autor: David B.

Finalment, exigeixen al BS que deixin d’utilitzar el nom de la ciutat de Sabadell per la seva marca corporativa. En termes similars, es va pronunciar aquest dijous el portaveu municipal d’ERC i exalcalde Juli Fernàndez (més info: ‘No té cap sentit que el BS continuï portant el nom de Sabadell‘).

Foto portada: membres de la Crida, anunciant la performanca ‘Judici a la banca’, fa uns mesos. Autor: J.d.A.