Foto portada: el regidor de Serveis Municipals de Sabadell, Lluis Perarnau. Autor: David B.

Demanen a Serracant que cessi el regidor de Seguretat

El Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya demana que el regidor de Seguretat, Lluis Perarnau (Crida) sigui cessat del seu càrrec. Perarnau fa pocs mesos que ostenta acta de regidor. 

En un comunicat, el SPPM-Cat explicita en un decàleg 10 motius pels quals Perarnau ha de ser cessat. Les relacions entre el regidor de la Crida i els representants policials és complexa, però un article d’opinió de l’edil en la darrera setmana ha fet vessar el got (més info: ‘De Zoido al Bemba‘). “Explica el que no és i calla el que és”, diu el sindicat, que el va replicar l’endemà (més info: ‘Perarnau no pot seguir sent regidor de la Policia Municipal‘).
El sindicat considera que Perarnau utilitza la Policia de forma política i lamenten que l’actual govern demani l’absolució dels 11 acusats pel cas Bemba, tres dels quals per presumptes lesions a agents de la policia municipal. Tant Perarnau com l’alcalde, Maties Serracant, van participar en una concentració de suport als acusats en la primera sessió del judici del cas Bemba, el passat gener (més info: ‘Comença el judici del cas Bemba‘). “Demana l’absolució de qui va agredir la Policia Municipal”, assegura el SPPM-Cat.

“Depurar” la policia

D’altra banda, el sindicat policial acusa l’edil de desqualificar-los simplement pel fet de criticar-lo i de dir en una publicació, El militante, que calia “depurar” la Policia Municipal.

Finalment, demanen un Pla Director, 80 agents més, recursos materials, formació, acord amb els sindicats policials i menys decrets de mobilització forçosa de personal.

Foto portada: Perarnau, al ple. Autor: David B.