Roda de premsa a la FMC.

La FMC cessa el seu secretari general, Adolfo Moreno

El secretari de la Federació de Municipis de Catalunya, Adolfo Moreno, ha estat cessat del seu càrrec aquest divendres. Moreno fa un any i mig que està imputat per malversació al cas Mercuri però no ha estat fins ara que l’òrgan municipalista ha cessat la mà dreta de Manuel Bustos a la FMC.

Fa un any i mig que és públic que els tribunals investiguen la gestió de la Federació de Municips de Catalunya. I fa un any i mig que Adolfo Moreno està imputat en el cas. De fet, va declarar als Jutjats de Sabadell amb la resta d’imputat en el cas a començament de desembre de 2012. En tot aquest temps, Moreno ha continuat sent el secretari general de la FMC malgrat que Bustos va deixar de ser president i va ser escollir com a nou president Xavier Amor.

Finalment, però, Moreno ha estat cessat per l’escàndol de les dietes a la Federació de Municipis. La jutgessa del cas Mercuri investiga si fins a 44 alcaldes van cobrar sous encoberts en forma de dietes i desplaçaments. Fa una setmana que la nova peça del cas Mercuri va saltar a la llum pública. La publicació, per part de la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció dels noms dels 44 alcaldes investigats ha accelerat els fets i ha convertit Adolfo Moreno en un secretari general molt incòmode (més info: ‘Els alcaldes investigats per les dietes a la Federació de Municipis‘). La Fiscalia Anticorrupció demanarà la imputació dels 44 electes mentre que l’acusació popular, encapçalada per la plataforma, estudia fer el mateix.

La FMC diu que Moreno va amagar un informe als membres de l’executiva

Aquest divendres la FMC ha cessat Moreno. La direcció s’ha reunit tres hores i el president de l’entitat, Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar (PSC), ha anunciat que cessaven Moreno per ser responsable de la gestió feta abans de 2013. La FMC argumenta que Moreno va amagar a tots els membres del comitè executiu un informe sobre les presumptes irregularitats. Moreno, càrrec de confiança de Manuel Bustos, era la mà dreta de l’alcalde de Sabadell a l’òrgan municipalista. Anteriorment havia estat un alt càrrec del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

La Federació ha anunciat una anàlisi exhaustiva de la gestió liderada per Bustos i Moreno a la FMC entre 2004 i 2012. També han obert un compte bancari perquè els alcaldes puguin retornar els diners cobrats (més info: ‘Bustos a l’alcalde de Mataró: “no cobra ningú de la FMC; ningú vol dir ningú”).

Foto portada: roda de premsa, aquest divendres a la seu de la FMC.