Foto portada: el primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga. Autor: David B.

El quatripartit celebra la condemna: “ajuda a tancar una etapa de males pràctiques”

L’Ajuntament es mostra satisfet amb la sentència del cas Mercuri que condemna l’exalcalde de la ciutat, Manuel Bustos, a tres anys de presó per dos delictes de tràfic d’influències. “Teníem un encàrrec ciutadà de tancar una etapa de males pràctiques per iniciar-ne una de nova en què això no torni a passar”, ha explicat Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor delegat de Transparència.

Berlanga ha remarcat que “quan les persones escullen els seus representants esperen la màxima exigència ètica”. El consistori vallesà exerceix l’acusació particular en aquesta peça del cas Mercuri en considerar que els interessos de l’Ajuntament, i per tant de la ciutat, han estat “lesionats” i que cal “exigir les compensacions necessàries per als recursos públics”.

“Estem convençuts que la ciutadania opina, com nosaltres, que aquestes coses no es poden tolerar i que han de tenir conseqüències. Perdonar unes multes arbitràriament és, entre altres coses, una enorme manca de respecte per a la ciutadania i per al servei públic”, ha valorat Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor delegat de Transparència.

La sentència que l’Audiència de Barcelona ha fet pública aquest divendres fa referència a la peça 30 del cas Mercuri o cas multes, que investiga la retirada de denúncies de trànsit a l’entorn familiar de l’exalcalde Manuel Bustos l’any 2012 (més info: ‘Tres anys de presó per a Bustos‘).

Foto portada: el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga. Autor: David B.