Bustos, arribant a l'Audiència de Barcelona, el dia que ha començat el cas multes. Autor: ACN.

Tres anys de presó per a Bustos

L’Audiència de Barcelona ha condemnat Manuel Bustos a tres anys de presó per haver ordenat a la Policia Local la retirada de multes de trànsit a membres de la seva família quan era alcalde de Sabadell. Els fets es remunten a l’any 2012.

Segons els fets provats de la sentència, Bustos va fer gestions el 2012 per a la retirada de sancions de trànsit a la seva dona i als seus dos fills. L’exalcalde ha estat condemnat a 18 mesos de presó per dos delictes de tràfic d’influències, un per cada sanció retirada, mentre que se l’absolt d’un delicte d’inductor a la prevaricació. Bustos també ha estat condemnat a vuit anys d’inhabilitació per cada un dels dos delictes.

La sentència també condemna l’anterior cap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, a un any i tres mesos de presó per tràfic d’influències i a 10 anys i mig d’inhabilitació per tràfic d’influències i prevaricació. L’excoordinador d’Espai Públic, Xavier Izquierdo, ha estat absolut de malversació.

 

http://bit.ly/2FM2019

Els condemnats poden recórrer la sentència al Tribunal Suprem. En principi, l’ingrès a presó no s’ha de produir fins que la sentència sigui ferma.

La segona condemna

Bustos ja té una condemna per tràfic d’influències, de 16 mesos de presó, per l’anomenat cas Montcada. En aquella sentència, ratificada pel Suprem, Bustos va ser condemnat juntament amb el seu germà, Paco Bustos, llavors secretari comarcal socialista, i l’exdiputat del PSC, Dani Fernández, així com l’exalcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez.

SEGUIRÀ AMPLIACIÓ

Més informació: ‘Cas multes‘.

Foto portada: Bustos, arribant a l’Audiència de Barcelona, el dia que va començar el cas multes. Autor: ACN.