No només la plaça: l’escola Alcalde Marcet també canvia de nom

Amb més sigil que amb la nova plaça de les Dones del Textil, l’escola pública Alcalde Marcet també ha canviat de nom. Oficialment aquest dilluns. Ho ha avançat Ràdio Sabadell via Twitter i han confirmat fonts municipals. 

L’escola pública, al barri de Can Puiggener, es dirà a partir d’ara escola Tarlatana. Substituirà l’històric nom d’escola Alcalde Marcet. Segons han explicat fonts municipals, la iniciativa es va aprovar el Consell Escolar del centre el curs passat. Va anar al Consell Escola Municipal i no va tenir impediments. Finalment, el departament d’Educació de la Generalitat, competent en la matèria, hi ha donat llum verda en els darrers dies.

Per què escola Tarlatana?

Aquest dilluns la comunitat educativa de l’escola pública ha fet oficial el canvi de nom. A partir d’ara són l’escola Tarlatana, un teixit de cotó que es feia amb Sabadell i que vol simbolitzar, expliquen fonts municipals, el treball en xarxa.

Sense plaça i sense escola

En una setmana, Josep Maria Marcet, qui va ser entre altres coses alcalde de Sabadell entre les dècades de 1940 i 1960 s’ha quedat sense plaça i sense escola a la ciutat. Aquest dimarts es van canviar les plaques de la llavors plaça de l’Alcalde Marcet per les de la plaça de les Dones del Tèxtil (més info: ‘Ara sí que la plaça Marcet ja no és la plaça Marcet‘). I més discretament també ha passat el mateix amb el nom de l’escola que recordava la seva figura. El juny de l’any 2017 es va retirar també el monòlit que el recordava a la plaça Marcet.

Foto portada: pati de l’escola Alcalde Marcet, ara escola Tarlatana, aquest setembre. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.