Autora: Alba Garcia.

L’eix central (9 quilòmetres) passarà a tenir una velocitat màxima de 30km/hora

L’Ajuntament destinarà en els propers dies 60.000 euros per reduir la velocitat màxima permesa a 30 quilòmetres per hora a tot l’eix central de la ciutat. És una de les mesures contemplades al Pla de xoc contra el coronavirus aprovat per l’executiu al juliol. Es vol reforçar la seguretat i facilitar l’ús compartit entre vianants, bicicletes i vehicles. 

Segons explica el consistori, es pintarà i senyalitzarà tot l’eix central des de l’avinguda de Matadepera, al nord, fins la carretera de Barcelona, al sud, passant per l’avinguda de la Concòrdia, el carrer Major, l’avinguda Onze de setembre, la Via Massagué, el Passeig Manresa i de la plaça Major, la Rambla i l’avinguda de Barberà. La idea és mostrar que a l’entrar a l’eix central s’està accedint a una zona compartida de trànsit pacificat. En total, 9 quilòmetres que travessen la ciutat de punta a punta.

Si en la major part del tram, la velocitat màxima fins ara era de 50 quilòmetres per hora, ara passarà a ser de 30 quilòmetres per hora o fins i tot, en alguns espai del Centre, de 20 quilòmetres per hora. Les obres de senyalització han començat la matinada de diumenge a dilluns a l’avinguda de Matadepera i es faran de nit. Els treballs els fa l’empresa Tevasenyal SA. 

“Amb aquesta actuació es connecten trams actuals interns de xarxa ciclable que fins ara no tenien continuïtat en dos sentits, mobilitat local i intermunicipal”, assegura el consistori en un comunicat.

S’espera que l’eix central serà un espai “més còmode i segur” tant per a vianants com per a ciclistes. Tot en el context de la pandèmia del coronavirus però també de l’anomenada emergència climàtica. Així s’espera facilitar també l’accés en bicicleta a les estacions dels FGC de La Creu Alta i Sabadell Plaça Major, connectar escoles i instituts, millorar la mobilitat laboral de l’eix central comercial i també la mobilitat de lleure.

Pla de xoc per la crisi del coronavirus

Les mesures estan incloses al Pla de xoc per la crisi del coronavirus. Es va aprovar el passat mes de juliol amb els vots a favor del govern (PSC i Podem) i el soci prioritari de l’executiu, Junts per Sabadell. A nivell d’espai públic, el mateix pla contemplava mesures d’urbanisme tàctic al carrer de les Tres Creus i el Passeig dels Almogàvers, que ja s’han fet, i al carrer de la Bonaigua, a Ca n’Oriac, que resten pendents.

Més informació:

Urbanisme tàctic al carrer de les Tres Creus

Les obres per ampliar vorera al passeig dels Almogàvers començaran a finals d’agost

Foto portada: zona 30 a l’avinguda de Matadepera. Autora: A.Garcia.