Helena Jubany

L’AV Gràcia demana reobrir el cas Jubany… i respectar la presumpció d’innocència de Laiglesia

El cas Jubany segueix removent Sabadell dues dècades després del crim i especialment després de saltar de nou a la palestra pública després de l’emissió del programa Crims. En un comunicat l’Agrupació de Veïns de Gràcia manifesta “el seu suport i escalf a les famílies Jubany i Careta, i fa públic el seu ferm desig que el cas es resolgui el més aviat possible, i que es jutgi i castigui al culpable o culpables del crim”.

Recorden que el 2 de desembre de 2001 va aparèixer el cos sense vida de la jove Helena Jubany en el pati interior d’un edifici del barri de l’Eixample de Sabadell, les investigacions conclogueren que va ser assassinada. L’any 2005 el jutge declarà el sobreseïment provisional de la causa que, si no es reobre, prescriurà el 2025 sense que s’hagi fet justícia ni es conegui la veritat.

Comerç AMIC

L’entitat del barri de Gràcia de Sabadell fa una “crida a ciutadans i entitats a col·laborar en la investigació, a aportar dades i recursos cara a la reobertura i al posterior esclariment del cas, i en primer lloc signar i difondre el manifest sabadellenc”, que es va fer públic el passat 11 de maig.

Demanen respectar la presumpció d’innocència de Laiglesia

L’entitat veïnal demana respecte a la presumpció d’innocència de Santiago Laiglesia, veí del barri, soci de l’Agrupació de Veïns de Gràcia i, membre de la junta directiva entre 2011 al 2017. No és objecte de cap causa judicial, recorda l’agrupació. Asseguren que en el programa Crims de TV3 “un expolicia que va treballar en el cas acusava de forma directa i explícita a Santiago Laiglesia i Pla, el qual en aquells moments era la parella de Montserrat Careta, principal sospitosa i que es va suïcidar a la presó”. Laiglesia va ser investigat pel crim, però la investigació contra ell es va arxivar.

Gran impacte del ‘Crims’ dedicat a l’assassinat sense resoldre d’Helena Jubany a Sabadell

Foto portada: Jubany, en una imatge presa mesos abans de la seva mort.