Concentració ICASBD als Jutjats. Autor: David B.

Les 4 millores als Jutjats que el món judicial demana a l’uníson per reobrir

Clam unitari del món judicial davant la propera reobertura dels jutjats. Preocupa l’aglomeració de persones, especialment als ascensors, i la deficient ventilació de l’edifici. Per això, advocats, procuradors, jutges, fiscalia i lletrats de l’administració de justícia eleven una carta a la consellera del ram, Ester Capella. 

L’edifici judicial de Sabadell, a l’Eix Macià, segueix donant maldecaps. En els darrers anys s’ha aturat l’activitat algunes vegades a causa de les elevades temperatures. Però s’acumulen els problemes i el món judicial, ara amb l’Ajuntament també al costat, vol construir uns nous jutjats a la ciutat. Però mentre arriben (o no), tenen un seguit de peticions provisionals per al departament de Justícia. Més peticions encara davant la “propera represa de l’activitat judicial”.

Petició per unanimitat

Així tant el Col·legi d’Advocats de Sabadell, com el Col·legi de Procuradors de Barcelona i en representació dels seus col·lectius tant la jutgessa degana com la fiscal en cap i el Lletrat de l’Administració de Justícia director del Servei Comú dels Jutjats de Sabadell, demanen a la conselleria de Justícia implantar un seguit de canvis “imprescindibles” abans de reprendre l’activitat. Són quatre:

  1. Està pendent canviar el sistema de climatització. El compromís es fer-ho l’any vinent. Però volen que s’avanci a aquest 2020, més encara si és possible que s’habiliti el mes d’agost. Així ho vol el ministeri de Justícia. Les actuals màquines s’avarien sovint.
  2. Preocupen els ascensors. Estan tots a l’entrada de l’edifici judicial, un cop passat l’arc de seguretat. Però estan descompensat en quant a les dues parts de l’edifici. Una part té més ascensors que l’altra. Caldria ampliar o adaptar el servei per reduir riscos. El nombre d’ascensors no s’ha ampliat mai des de la inauguració dels jutjats. Però sí s’han ampliat els jutjats, el darrer cop a principis d’any.
  3. Caldria cobrir les vacants de personal que ja hi ha, i les que pugui haver-hi, si es volen tenir efectius suficients per tirar endavant.
  4. Finalment, demanen un tercer vigilant de seguretat a l’edifici, per ocupar-se de regular l’accés als ascensors i evitar aglomeracions, garantir la distància física adient en cada moment.

Fonts del Col·legi d’Advocats destaquen que és el primer cop que cinc col·lectius judicials eleven a la conselleria de Justícia una demanda de forma unànime.

Més informació: 

Foto portada: concentració d’advocats per les altes temperatures, a finals de juliol de l’any 2019. Autor: David B.