BBVA

Arxivada la denúncia per les destrosses a l’oficina del BBVA el 1 de maig de 2017

Els Jutjats han arxivat la causa oberta després del Primer de maig de l’any 2017, quan es van trencar vidres i caixers automàtics a la seu del BBVA del carrer Gràcia. Dues persones van ser investigades com a còmplices amb desordres i danys però el jutge ha donat carpetada a l’assumpte perquè no hi ha proves suficients. La Fiscalia tampoc ha presentat recurs. 

Tot deriva dels fets ocorreguts durant el Primer de maig de 2017. Durant la manifestació convocada per la plataforma Vallès Anticapitalista es van trencar vidres de l’oficina del BBVA al carrer de Gràcia (Centre), i també es van fer malbé alguns caixers automàtics (més info: ‘A cops de martell contra el BBVA‘).

En les setmanes posteriors es va obrir una investigació policial, i dues manifestants van ser acusades per complicitat amb desordres i danys. Els dos investigats van ser citats a declarar davant la policia, però s’hi van negar, definint el cas com una investigació “sense fonament”.

Arxivament del jutge; sense recurs de fiscalia

Però ara el jutge no veu proves suficients i arxiva tot el procés, que va començar després de la denúncia de l’entitat financera. I fiscalia, l’acusació pública, no ha presentat recurs, segons fonts propers a l’esquerra anticapitalista. Així que el col·lectiu Alerta Solidària creu que se’ls ha donat la raó i proclama la seva “victòria judicial”.

 

Foto portada: els vidres trencats del BBVA, des de dins del caixer, el dia 1 de maig de 2017. Autor: J.d.A.