Foto portada: la residència Assis, de Sant Quirze. Foto via web.

40 morts per coronavirus a Sant Quirze, el municipi amb més casos per habitant de Catalunya

Sant Quirze del Vallès s’ha convertit en el punt amb major incidència del coronavirus a Catalunya des de principis d’abril. Segons ha informat l’ajuntament de Sant Quirze aquest dimarts, 40 persones han mort a la vil·la per la infecció vírica. 

La meitat de les defuncions s’han produït a l’hospital de Terrassa, centre públic de referència del municipi quirzetenc. L’altra meitat han mort a la residència Assís, que ha patit un intens brot de Covid-19 que ha situat al municipi com el poble de Catalunya amb més casos positius de coronavirus per cada 10.000 habitants.

265 casos confirmats; 131,5 per cada 10.000 habitants

Ara per ara, segons el Mapa de casos per municipis, a Sant Quirze amb data de 20 d’abril hi ha 265 persones amb la malaltia i test confirmat. La taxa d’afectació és de 131,5 infectats per cada 10.000 habitants. Només Sant Quirze i la Pobla de Segur tenen més de 100 casos per cada 10.000 habitants. Segons l‘Ajuntament, hi ha 17 persones ingressades a l’hospital de Terrassa i 57 ja han rebut l’alta després d’un ingrés, 11 estan en hospitalització domiciliària i quatre s’han traslladat a altres centres mèdics.

Al llarg de la pandèmia, s’ha produït un total de 109 ingressos. La mitjana d’edat de les persones que han precisat ingrès ha estat de 70 anys i pocs mesos.

Residència desinfectada

D’altra banda, aquest diumenge un equip especialitzat en riscos químics del cos de bombers ha desinfectat la residència Verge del Carme, ubicada a Les Fonts. S’hi van estar prop de 12 hores.

Foto portada: la residència Assis, de Sant Quirze. Foto via web.