‘La veu del carrer’: Es fa un bon manteniment de Sabadell?

Durant aquest mes d’agost hem rebut queixes sobre el manteniment dels carrers, parcs i mobiliari urbà en els diferents barris de la ciutat. És per aquesta raó que hem sortit al carrer per preguntar: creieu que es fa un bon manteniment de Sabadell?

L’associació de veïns del barri de la Plana del Pintor ha detectat recentment un centenar de deficiències al seu barri. Arran de la notícia que iSabadell va fer sobre aquest fet, han arribat a la nostra redacció desenes de queixes de veïns sobre el que consideren mal estat de la ciutat, tant pel que fa al manteniment com sovint a la brutícia. No sóc pocs els que denuncien també l’incivisme de determinades persones. En aquest sentit, us hem preguntat la vostra opinió al respecte.

Carme Martínez: “Els contenidors del centre no feien mala olor”

Carme Martínez, veïna de Barberà del Vallès, creu que la ciutat de Sabadell està bastant ben cuidada.

No vinc gaire sovint a Sabadell, però en general la veig molt bé i bastant neta. M’ha sorprès passar per algun carrer del Centre on hi ha molts contenidors i que no fessin mala olor”.

Eugenio Cañas: “Es podria millorar”

Eugenio Cañas, resident al barri de la Creu de Barberà, pensa que els carrers i places de la ciutat estan prou bé, però que es podrien millorar. “Es podria fer més del que es fa, però en general estan bé”.

Carmen Herrera: “Els contenidors fan una olor espantosa”

Carmen Herrera, veïna de l’Eixample, observa que hi ha coses que estan bé i d’altres que s’haurien de millorar.

Aquest estiu els contenidors d’escombraries del meu barri fan una olor espantosa, altres anys passaven amb mànegues i ho netejaven molt bé. La culpa de la brutícia als carrers és també, en part, culpa de la gent descuidada, que no llença les escombraries al seu lloc. Els parcs i les places les veig prou cuidades, tot i que no hi ha tantes flors com hi havia abans, deu ser per la crisi, oi?”

Luisa Escobar: “Veig bé el manteniment que es fa de la ciutat”

Luisa Escobar, veïna de la Creu de Barberà, veu bé el manteniment general de la ciutat. “M’agraden com estan els carrers, les places, sobretot la zona del Centre. En general em sembla bé”.

Els vostres comentaris a les xarxes socials

Hem preguntat a Facebook sobre el manteniment que es fa als barris de Sabadell i hem rebut moltíssimes opinions contràries a les de la majoria de persones preguntades anteriorment, amb queixes del poc manteniment en els diferents barris de la ciutat. El tema en el que més incideixen els nostres lectors és en la brutícia que es troba als carrers de la ciutat. Antonio Jose Fernandez creu que “només cal donar una volta pels parcs i carrers de Sabadell, sobretot per les barriades, per veure que els carrers estan sense netejar”, Lapònia Lapland creu que “els carrers estan plens de pixades de gos. Les voreres fan fàstic. Els contenidors de la brossa sovint estan a cantonades impedint la visibilitat a conductors, i que no es netegen i hi ha carrers on la pudor ofèn”. En aquest mateix sentit Vane Granados diu que “últimament es troba a faltar més d’una neteja per la ciutat, tot i que estem a l’agost la brutícia no marxa de vacances. Si passeu per la Ronda Collsalarca (Ca n’Oriac) ho podeu veure. Al parc del davant de l’església de Can Rull els nens han de jugar entre papers fulles i llaunes”.

Bego M. Valls, comenta que a la plaça del Treball (Gràcia) hi ha moltes defecacions de gos i “sembla un camp de mines”, es queixa també que netegen a l’hora que surt tothom a la plaça. A part de la brutícia, Francesc Soldevila es queixa dels sots que hi ha als carrers i de la poca personalitat que té la ciutat, Sabrina Carrillo i Bernar Mosquera creuen que el mobiliari urbà i l’enllumenat estan en mal estat. Beni Tomé creu que la ciutat està “abandonada en tots els sentits; neteja, voreres aixecades, forats” i denuncia el comportament incívic d’alguns veïns que llencen les escombraries fora dels contenidors o que deixen les defecacions dels gossos sense recollir, al igual que Núria Pardell que creu que “també fa falta no embrutar ni trencar les coses”. Rafel Baca afirma:

Sabadell és una vergonya. Sobretot les voreres, estan totes fetes malbé. Algú caurà i es farà molt de mal. No es fa manteniment de cap tipus. Això sí, els radars de la Gran Via funcionen perfectament, i si s’espatllen s’arreglen immediatament”.

Albert Torrent posa d’exemple el Parc de Can Gambús com a exemple clar de la falta de manteniment. “La falta d’il·luminació per la nit fa que, si no fos per la Capella i el Niu, no hi aniria ningú. Una llàstima. A més, suma-li que al voltant hi va creixent una urbanització fantasma de matolls…”. Yolanda Holguin es queixa del mal estat de l’asfalt a l’Avinguda Barberà, on “no es pot anar ni en bici ni amb moto”, Minerva García creu també que l’asfalt de la ciutat està en mal estat.

I vosaltres? Creieu que es fa un bon manteniment de Sabadell? Es podria millorar, o ja et sembla bé tal i com es fa? Ens deixeu les vostres opinions?

Foto portada: Carme Martínez, Eugenio Cañas, Carmen Herrera i Luisa Escobar. Autor: David B.