‘La veu del carrer’: Què en penses del nou horari de les biblioteques?

LA VEU DEL CARRER

Les biblioteques de Sabadell, a partir de la propera setmana tancaran els dissabtes i totes, excepte la biblioteca Vapor Badia, romandran tancades pels matins. iSabadell ha sortit al carrer per preguntar: Què en penses del nou horari de les biblioteques? Estàs content amb les serveis que ofereixen? Quin servei utilitzes més freqüentment?

Les biblioteques són un dels serveis municipals més valorats pels ciutadans, ja sigui la central o les diverses que hi han als barris. No obstant, el tancament aquest estiu  aixeca crítiques entre part dels seus usuaris.

Marta López: “Afectarà a les persones que aprofiten el matí per a estudiar”

Marta López, del barri de Gràcia, creu que el servei de biblioteques de Sabadell és molt bo i que les instal·lacions estan molt bé.

La biblioteca em queda una mica lluny de casa, trigo 20 minuts a peu i és la més propera que tinc. Que tanquin les biblioteques el dissabte i altres als matins em sembla que retalla molt les possibilitats de poder venir. Em sembla molt malament no poder utilitzar algunes biblioteques als matins, ja que afectarà a les persones que aprofiten el matí per a estudiar i només servirà per al préstec de llibres i poca cosa més”.

Ricardo Hernando: “Serà complicat per a les famílies amb fills”

Ricardo Hernando viu a Sentmenat i aprofita els desplaçaments amb la família a Sabadell per anar a la biblioteca Vapor Badia i agafar llibres en préstec. Assegura que les biblioteques estan “molt ben equipades en general” i creu que “si tanquen als matins entre setmana serà complicat per a les famílies que tenen fills i que no marxen de vacances”.

Lidia Peña: “El nou horari em sembla fatal per a qui hi vulgui venir a estudiar”

Lidia Peña, veïna de la Creu Alta, utilitza habitualment la biblioteca del Centre, ja que és més gran i té més material que la biblioteca dels Safareigs del barri de la Creu Alta.

Vinc a la biblioteca per a utilitzar els ordinadors i el préstec de llibres. Aquest nou horari de tancament em sembla fatal per a qui hi vulgui venir a estudiar, tot i que tampoc ho trobo tant malament, perquè la majoria de gent ja ha acabat els exàmens”, ha assegurat.

Joan Manel Lorenzo: “Els treballadors de la biblioteca també tenen dret a descansar”

Joan Manel, del barri de Gràcia, creu que les biblioteques de Sabadell són molt bones i està molt satisfet amb el servei que ofereixen.

Actualment hi vinc per consultar revistes d’informació i per a llegir, com a oci. També sóc molt cinèfil i agafo molts préstecs de material sobretot audiovisual. Penso que els treballadors de la biblioteca també tenen dret a descansar i per la meva part no hi veig cap problema en els nous horaris d’estiu per a les biblioteques”, ha afirmat.

I vosaltres? Què en penseu d’aquest nou horari? Què et semblen els serveis que ofereixen? Que és el que més t’agrada de les biblioteques? Ens deixeu la vostra opinió?

Foto portada: Marta López, Ricardo Hernando, Lidia Peña i Joan Manel Lorenzo. Autor: David B.